מתכון לפלפלים צבעוניים קלויים חמוצים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פלפלים צבעוניים קלויים חמוצים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפלפלים קלויים בתחמיץ

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: משפחתי

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

רצועות של פלפלים צבעוניים קלויים בתחמיץ זה מסוג הדברים שתמיד כיף למצוא במקרר. מעבר לעובדה שהם מפוצצים במליון טעמים, הם ישמשו תוספת נהדרת לכל כריך וארוחה, כשבתקופה הזו, שבה אנו יותר חוזרים אל המקורות, ומכינים קצת יותר דברים בבית, זו הזדמנות נהדרת להחזיר אותם אל חזית הבמה.

מה שהופך אותם לכיפיים במיוחד זו העובדה שהם מוכנים מיד לאכילה, ואין כל צורך להמתין יום או יומיים כמקובל במחמצים אחרים שאנו מכירים, כשלמעשה, את רוב ההכנה שלהם עושה התנור.

ואם אתם כבר מכינים, אז אני ממליצה לכם בחום להכפיל את הכמות, כי הם נשמרים במקרר לאורך זמן ומתחסלים במהירות האור.

פלפלים קלוים בתחמיץ

אז מה צריך שיהיה בבית?

5 פלפלים מכל הצבעים (אדום, צהוב, ירוק וכתום)
½ כוס חומץ
½ כוס מים
2 כפות שמן
½ כפית מלח
2 שיני שום קלופות

פלפלים קלוים בחומץ מתכון

מכינים:

  1. שוטפים את הפלפלים ומניחים אותם בשלמותם בתבנית התנור.
  2. אופים בחום של 200 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שקליפתם מתחילה להשחים, ואז הופכים אותם לצד השני כדי שישחים גם הוא.
  3. מהשלב הזה יש לבדוק אותם בכל חמש דקות ולהפוך לכל כיוון, כך שהפלפלים בסופו של דבר יהיו קלויים מכל הצדדים.
  4. מוציאים מהתנור ומניחים על צלחת.
  5. עוטפים את הצלחת בשקית ניילון ומניחים לרבע שעה. החום שלהם בתוך השקית יעזור לנו לקלף אותם בקלות.
    פלפלים קלויים עם פלפלים צבעוניים
  6. מסירים את העוקץ של הפלפלים, קולפים אותם ושוטפים, תוך שמסירים את הגרעינים.
  7. פורסים את הפלפלים לרצועות, ומניחים בצנצנת או בקופסא.
  8. מערבבים את המים עם החומץ, השמן והמלח, ויוצקים על הפלפלים.
    פלפלים קלויים
  9. מפזרים את פרוסות שיני השום, וזהו, מוכן לאכילה!
  10. סוגרים עם המכסה ושומרים במקרר.
    המתכון מוכן - בתאבון

 

לעוד מתכונים טבעוניים, לחץ כאן.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס