מתכון פלפל שושקה ממולא בהודו ושזיפים על מצע קוסקוס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פלפלים ממולאים בהודו ושזיפים על מצע קוסקוס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפלפל שושקה ממולא בבשר הודו – ארוחה משפחתית ב-50 שח בלבד!

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

שופרסל יצאה בהכרזה חגיגית על הורדת מחירים משמעותית בכל סניפי הרשת ברחבי הארץ, הכוללת הוזלה של אלפי מוצרים בכל המחלקות השונות.

לכבוד הבשורה המשמחת, החלטתי לנצל את הורדת המחירים, ולאתגר את עצמי בהכנת ארוחה משפחתית בעלות של 50 ש"ח בלבד! נכנסתי לאתר שופרסל Online, שמאפשר השוואת מחירים ומוצרים בקלות בין מוצרי המותגים השונים, וגיליתי שמחירי שופרסל Online הם כעת המחירים של שופרסל דיל. הבחירה נפלה על הכנת מנה חגיגית של פלפלים ממולאים בבשר ושזיפים עם רוטב עשיר שיוגשו על מצע של קוסקוס.

להכנת המנה בחרתי בפלפלים מזן שושקה (אלה הצרים והארוכים), ומילאתי אותם בתערובת של בשר הודו טחון ושזיפים מיובשים, ואפיתי בתנור בתוך רוטב אדום משגע. לדואגים אני כבר ארגיע שהפלפלים מתוקים למרות שמזכירים בצורתם פלפל חריף.

כל פלפל כזה טומן בחובו את מנת הבשר, ועם הקוסקוס שיבוא מתחתיו, מתקבלת מנה מזינה, המכילה את כל אבות המזון ויחד עם זה – יפיפיה, משביעה וטעימה מאד.

תמונה של פלפלים ממולאים על מצע קוסקוס בצלחת הגשה


החומרים:

  • 5 פלפלים מסוג שושקה (אדומים או ירוקים)
  • 500 גרם בשר הודו טחון
  • 400 גרם שזיפים מיובשים
  • צרור כוסברה (ניתן להמיר בפטרוזיליה למי שלא אוהב)
  • 3 פרוסות לחם לבן
  • ביצה
  • 2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • שקית קוסקוס להכנה ברגע

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הפלפלים וחורצים באמצע כל פלפל, בצד אחד שלו, חתך לאורך. שוטפים את פנים הפלפל מגרעינים ומניחים בצד.
    תמונה של מצרכים להכנת המתכון
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת פלפל ממולא
  2. בקערה עמוקה מניחים את הבשר הטחון.
  3. מגלענים את השזיפים ואת מחצית מהכמות קוצצים בסכין חדה ומעבירים לקערה עם הבשר.
  4. שוטפים את הכוסברה וקוצצים אותה ומעבירים גם כן לקערה.
  5. את הלחם משרים כמה דקות במים וסוחטים היטב. מעבירים לקערה.
  6. מוסיפים לקערה את הביצה, כפית פפריקה, מלח ומעט פלפל ולשים היטב בידיים לתערובת אחידה.
  7. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר ומניחים אותם בתבנית אפיה המותאמת גם להגשה.
    תמונה של פלפלים ממולאים בתבנית לפני האפייה
    תמונה של פלפלים ממולאים ועם רוטב מעל, לפני האפייה
  8. מפזרים בין הפלפלים את יתרת השזיפים השלמים.
  9. בקערה נפרדת מערבבים את רסק העגבניות עם שתי כוסות מים, מתבלים בכפית פפריקה אדומה, מלח ופלפל ושופכים את הרוטב על הפלפלים שבתבנית.
  10. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום גבוה ל-45 דקות.
  11. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות בכדי שהפלפלים מעט ייחרכו ויקבלו צבע יפה.
    תמונה של הפלפלים הממולאים בתבנית לאחר האפייה
  12. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שבשקית. מניחים כמה כפות קוסקוס על כל צלחת ומעליו פלפל ממולא והרבה רוטב, ומגישים.

בתאבון!

בלחיצה על הכפתור הרכישה תוכלו להוסיף את המוצרים לרשימת הקניות שלכם בקליק. ותוכלו גם אתם להכין ארוחה מזינה בדרך משתלמת ונוחה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס