מתכון לפלפלים אדומים ממולאים באורז, בשר וצנוברים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פלפלים אדומים ממולאים

תמונה גרסת הדפסה

פלפלים אדומים ממולאים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

החומרים:

  • 10-12 פלפלים אדומים יפים ובשרניים
  • מעט שמן לטיגון הבצל
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 קילו אורז
  • 1/4 קילו בשר בקר אדום טחון
  • 1/4 קילו בשר הודו אדום טחון
  • 3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
  • 100 גרם צנוברים
  • 2 כוסות כוסברה קצוצה (ניתן להמיר בפטרוזיליה למי שלא אוהב)
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • מלח
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כף כורכום

לרוטב:

  • 1 קופסת רסק עגבניות
  • מים (פפירוט יינתן בהמשך)
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • כפית אבקת שום, מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה.


אופן ההכנה:

  1. לפני הכל, מסדרים את כל הפלפלים בתבנית בכדי לוודא שהם נכנסים יפה לתבנית ואין יותר מדי או פחות מדי.
  2. שוטפים היטב את הפלפלים, חותכים את הגבעול עד לגובה הפלפל, וחותכים את חלקו העליון של הפלפל כך שפינה אחת תישאר מחוברת (כמו סנדוויץ).
  3. מכניסים את הפלפלים מתחת לברז ומנקים את תוכנם.
  4. דוקרים במזלג כל בסיס פלפל בשלוש מקומות שונים ומסדרים בתבנית.

הכנת המילוי:

  1. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב על אש בינונית עוד כשתי דקות.
  2. מוסיפים את הבשר וממשיכים לערבב עד שהבשר נסגר היטב.
  3. מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והצנוברים.
  4. מוסיפים אבקת מרק ותבלינים וממשיכים לערבב כ-5 דקות נוספות.
  5. ממלאים את הפלפלים במילוי תוך כדי דחיסה, ניתן למלא ממש עד סוף הפלפל.
  6. ברגע שכל הפלפלים כבר נחים להם בתבנית עמוסים בכל טוב, מערבבים יחד את כל החומרים לרוטב.
  7. מוסיפים כ-3 כוסות מים ומערבבים היטב.
  8. שופכים את הרוטב מעל הפלפלים, עד לגובה של 2/3 מהפלפל. אם הרוטב עדיין לא מגיע לגובה זה, ניתן להוסיף עוד מים ועוד קצת מלח.
  9. מניחים על אש גבוהה, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש הכי קטנה שיש.
  10. מבשלים עם מכסה סגור כשעה או עד שהאורז רך לחלוטין.

טיפ 1 – מדי פעם יש להזליף בעזרת כף מעט רוטב לתוך הפלפלים.
טיפ 2 – לקבלת טעם תורכי אותנטי אמיתי, ניתן להכניס את הפלפלים לכרבע שעה בתנור בחום של 200 מעלות לאחר גמר הבישול,

הפלפלים ייראו כך:

תמונה של הפלפלים הממולאים כאשר הם מוכנים

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס