מתכון לפלפלונים ממולאים בקינואה ועשבי תיבול - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פלפלונים ממולאים בקינואה ועשבי תיבול

תמונה גרסת הדפסה

מתכון צמחוני/טבעוני לפלפלונים בתנור ממולאים בקינואה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

הפלפלונים הצבעוניים והחמודים שנמצאים כעת בשפע בשווקים, טובים לאכילה כשהם טריים או מבושלים, ויכולים לשמש כבסיס להכנה של מגוון מאכלים. הפעם הם הפכו למנה יפיפייה ועתירת בריאות, שמתאימה גם לצמחוניים ולטבעוניים, ואפילו תהיה מושלמת לשבוע של תשעה באב הקרב ובא, ואשר בו יש הנוהגים שלא לאכול מאכלים בשריים.

שני סוגים של קינואה מבושלת, בצל מטוגן והרבה עשבי תיבול, והרי לכם מעדן אשר בתוספת של קצת טחינה מלמעלה, פשוט אי אפשר להפסיק לזלול.

תמונה של הפלפלונים הממולאים בתבנית

כל מה שצריך זה:

  • כ-20 פלפלונים קטנים וצבעוניים
  • 1/2 כוס קינואה לבנה
  • 1/2 כוס קינואה שחורה
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 בצל קלוף וקצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 כפית עלי טימין טריים
  • מעט שמן זית
  • מלח

תמונה של המצרכים להכנת המתכון

קדימה, לעבודה:

  1. שוטפים את הפלפלים ומניחים אותם בתבנית המרופדת בנייר אפייה.
  2. קולים בתנור תחת מצב גריל המחומם ל-230 מעלות, כ-15 דקות עד שהפלפלים נחרכים מעט.
    תמונה של הפלפלונים בתבנית לפני האפייה בתנור
    תמונה של הפלפלונים בתבנית לאחר האפייה בתנור
  3. יוצרים חריץ קטן בעזרת סכין ותחת מי ברז שוטפים ומסירים את הגרעינים מפנים הפלפלים.


מבשלים את הקינואה:

  1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית, עד להזהבה.
  2. שוטפים היטב את שני סוגי הקינואה ומוסיפים אותם לבצל. מטגנים מעט יחד.
  3. מוסיפים את המים הרותחים לקינואה, מביאים לרתיחה מחודשת, ומתבלים במלח.
  4. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה כעשרים דקות עד אשר הקינואה סופגת את כל הנוזלים ומתרככת.
  5. מכבים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
  6. ממלאים את הפלפלונים בתערובת, ומניחים על צלחת הגשה או בכלי שבו הם ישהו עד לשימוש.
  7. מזליפים מעט טחינה ביתית משובחת ומגישים.

תמונה של הפלפלונים בתבנית עם טחינה מזולפת מעל

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס