דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פלאפל בטטה לצד מטבל מרענן של יוגורט יווני

תמונה גרסת הדפסה

מאת: דפני פתיחה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: כ- 20 כדורים

אם חיפשתם דרך לעורר את תאבונם של האורחים שלכם לקראת הצפוי להם בארוחת החג, הרי שהמנה הזו היא אפרטיף מושלם, ואפשר להחליט אם רוצים להגיש אותה בצלוחיות אישיות, או לסדר בפירמידה דקורטיבית במרכז השולחן, שם הם ייחטפו במהרה.

כדורים שמנמנים מתערובת של בטטה וגבינות, שמגולגלים בפירורי לחם ונזרקים לשמן עמוק לטיגון מהיר, יוצרים סוג של פלאפל גורמה, שהכי כיף לטבול ביוגורט יווני מרענן, ושכל ביס מהם הוא הפתעה של טעמים ומרקמים.

כך או כך, מדובר במנה קלה מאד להכנה, וסופר קוצרת מחמאות, שלמרות שהיא מטוגנת אפשר גם להכין אותה מראש ולהעביר בחימום מהיר בתנור לפני ההגשה.

 

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

2 בטטות (כ- 500 גרם)
3 כפות קמח חומוס
1+1/2 כוסות קמח לבן
1 ביצה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
כפית מלח
שקית פירורי לחם
שמן קנולה לטיגון עמוק

להגשה:

יוגורט יווני שופרסל
1 שן שום כתושה
1 כף שמיר קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
קורט מלח
1 כפית שמן זית

 

מכינים בקלי קלות:

מבשלים את הבטטה במים או במיקרוגל עד לריכוך, מקלפים, מעבירים לקערה גדולה ומועכים לפירה.

מוסיפים לקערה את קמח החומוס, הקמח הלבן, הביצה, הגבינה המגורדת והמלח.

מערבבים לתערובת אחידה.

נותנים לתערובת לנוח עשר דקות ועוברים לשלב הטיגון:

מחממים שמן בסיר עמוק (בערך גובה של 3-4 ס"מ שמן).

עורמים את פירורי הלחם בצלחת או על גבי נייר אפייה למניעת לכלוך וכלים מיותרים.

יוצרים מהעיסה כדורים קטנים וטובלים אותם בפירורי הלחם.

מעבירים את הכדורים לשמן ומטגנים עד להזהבה.

מגישים חם לצד מטבל יוגורט יווני מרענן שמכינים על ידי ערבוב של כל החומרים הרשומים יחד.

 

2 טיפים קטנים להצלחה גדולה:

• כדי ליצור כדור מושלם מניחים את הכדור, המצופה פירורי הלחם, בכף היד, ובעזרת כפית מעצבים ומיישרים את שוליי הכדור. מרימים ומניחים את הכדור בתוך הכפית ומעבירים אותו בעזרתה לשמן.

• באיזשהו שלב השמן מתחמם מאד, כך שאם רואים שהכדורים מזהיבים מהר מדי, יש להנמיך את חום האש, ובכל מקרה להיות כל הזמן במעקב מתי להוציא את הכדורים שבשמן, תוך שמכניסים חדשים.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס