מתכון לקלפוטי דובדבנים ושוקולד לבן שמכינים ברגע - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פיתוי אדום ומתוק – קלפוטי דובדבנים ושוקולד לבן שמכינים ברגע

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקלפוטי דובדבנים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

 

עונת הדובדבנים בעיצומה והשווקים עמוסים בפירות העסיסיים שבוהקים למרחק בצבעם הארגמני וביופיים המשכר, ופשוט אי אפשר לעמוד בפיתוי ולא לקחת איזו סלסילה או שתיים הביתה.

אם תרצו, תוכלו לשלב את ההתענגות על האדום והמתוק הזה, בפעילות עם הילדים ולנצל את העונה הקצרה לקטיף דובדבנים באחד מהמקומות הרבים בארץ שבהן ניתן לעשות זאת, אבל מה שלא יהיה, אם חזרתם הביתה ובידיכם סלסילת דובדבנים, תוכלו לבחור בין לזלול אותם כפי שהם או להכין מהם שלל קינוחים טעימים ומפתים, שאחד מהם יובא מיד.

תמונה של סלסלת דובדבנים

קלפוטי הוא סוג של פודינג אפוי שמקורו במטבח הצרפתי, ושמכינים ממש בכמה דקות של ערבוב מהיר בקערה. אפשר להכין אותו עם סוגים שונים של פירות כשהעיקרון זהה לכולם – מניחים את הפירות על תחתית התבנית, יוצקים את הבלילה ואופים בתנור.

את קלפוטי הדובדבנים שלנו אנו נשדרג הפעם עם קוביות של שוקולד לבן שיימסו בזמן האפייה ויוסיפו ביסים קטנים ומתוקים למאפה הנפלא.

תמונה של קלפוטי דובדבנים עם אבקת סוכר מעל

קלפוטי דובדבנים ושוקולד לבן

(תבנית לפאי קוטר 24)

החומרים:

  • 200 גרם דובדבנים טריים
  • 50 גרם קוביות שוקולד לבן
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/2 כוס קמח תופח

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הדובדבנים, מסירים את הגבעול ומגלענים אותם. (ניתן לעשות את זה בעזרת מגלען חרצנים או פשוט בעזרת ניקוב חלקו התחתון של הדובדבן בסכין קטנה והוצאת הגלעין החוצה).
  2. מניחים את הדובדבנים על בסיס התבנית ומפזרים ביניהם את קוביות השוקולד הלבן.
    תמונה של דובדבנים ושוקולד לבן בתבנית
  3. בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר יחד.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת תמצית הווניל וממשיכים לטרוף.
  5. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  6. יוצקים את הבלילה על הדובדבנים והשוקולד שבתבנית. (אם התבנית נמוכה ייתכן שתישאר לכם מעט תערובת, תוכלו ליצוק אותה לכלים אישיים ולהכין מאפים אישיים ממה שנשאר).
  7. מחממים תנור לחום של 150 מעלות ואופים כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב.
  8. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס