פיש אנד צ'יפס: מתכון לקציצות דגים מטוגנות וצ'יפס בטטה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פיש אנד צ'יפס בטטות עם רוטב סודי שמקפיץ את הטעמים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקציצות דגים מטוגנות וצ'יפס בטטה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

אין מי שמטייל בלונדון ולא מחפש לסמן ווי לפחות פעם אחת על אוכל הרחוב הפופולרי שלהם. אפשר למצוא אותו בכל פינה, החל מדוכנים בשוק, שם הוא יוגש לכם עטוף בנייר עיתון או בצלחת קלקר פשוטה, וכלה במסעדות מפונפנות שמתהדרות כל אחת בתורה שהיא זו שמגישה את הפיש אנד צ'יפס המוצלח והטעים ביותר.

מפתיע שדווקא במדינתנו שופעת הנמלים ורשתות הדייגים, לא השתרשה המנה הנהדרת הזו כאוכל רחוב יחד עם הפלאפל והפיצה, ולמרות שבשנים האחרונות ניתן למצוא אותה יותר ויותר בתפריטי מסעדות, עדיין קשה למצוא אצלנו אנשים יושבים על ספסל בגינה ומנשנשים לאיטם רצועות דגים מטוגנות.

בחיי שלא חייבים לעלות על מטוס ללונדון בשביל ליהנות ממנה הגונה של פיש אנד צ'יפס כהלכתו, ולא רק זה, אלא גם ממש שלא חייבים להיצמד לסגנון הרגיל של ארוחה כזו – קרי דגים מפולטים מטוגנים בבלילה קריספית לצד צי'פס פריך.

היום ניקח את המנה הנהדרת הזו לכיוון אחר ונכין קציצות דגים מטוגנות בציפוי קראנצ'י נפלא, כשאת הטוגנים הרגילים יחליף צ'יפס בטטה עם הרבה פחות קלוריות מכיוון שנכין אותו בתנור כשהוא ספוג ברוטב שום מעלף. את הקטשופ השגרתי יחליף רוטב חמאת בוטנים משגע, ותאמינו לי, אני לא אתפלא אם פתאום תמצאו ליד הבית איזו ליידי אנגלייה שמחפשת את מקור הריח הנפלא הזה שממלא את הרחוב…

תמונה של קציצות דגים מוגשות לצד צ'יפס בטטה ורוטב חמאת בוטנים

פיש אנד צ'יפס בטטות -
קציצות דגים קריספיות עם צ'יפס בטטה לצד רוטב חמאת בוטנים מקפיץ

החומרים לקציצות הדגים: (יוצאת כמות של כ-30 יח')

  • 1 קילו פילה קפוא דג הנסיכה (גם אם בחבילה יש קצת יותר זה בסדר)
  • 1 בצל יבש קלוף
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 פרוסות לחם לבן מאתמול
  • 3-4 ביצים לפי הצורך (הסבר בגוף המתכון)
  • כ- 500 גרם פירורי לחם
  • 4-5 כפות סולת
  • שמן לטיגון
  • מלח

תמונה נוספת של קציצות דגים מוגשות לצד צ'יפס בטטה ורוטב חמאת בוטנים

החומרים לצ'יפס בטטה:

  • 4 בטטות
  • 2 שיני שום
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • שמן לפי הכמויות במתכון
  • מלח


החומרים לרוטב חמאת בוטנים:

  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 3 כפות מיונז
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות מים
  • קורט מלח

 

אופן הכנת קציצות הדגים:

  1. מפשירים את הדג במקרר, שוטפים אותו ומסירים את העור.
  2. חותכים אותו לחתיכות גדולות ומכניסים למעבד מזון עם להב פלדה.
  3. טוחנים לעיסה ומעבירים לקערה גדולה. עוברים על הדג הטחון עם כפות הידיים ובודקים באם נשארו חתיכות גדולות שלא נטחנו כמו גידים עבים ומוציאים אותם מהתערובת.
  4. מכניסים לקערת המעבד, מבלי לנקות אותה, את הבצל, שיני השום, הפטרוזיליה והכוסברה.
  5. משרים את פרוסות הלחם בקערה קטנה עם מים, סוחטים ומוסיפים למעבד המזון.
  6. טוחנים הכל יחד ומוסיפים לקערה עם הדג הטחון.
  7. מוסיפים ביצה ומלח ולשים היטב את התערובת. טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח באם יש צורך.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת המתכון

נותנים לתערובת לנוח רבע שעה ואז עוברים לשלב הבא:

  1. במחבת עמוקה (סוטאז') מחממים שמן עמוק (משהו כמו 3 ס"מ).
  2. בקערה קטנה טורפים ביצה עם קצת מלח.
  3. ממלאים פירורי לחם בצלחת גדולה, ומוסיפים עוד שתי כפות סולת. מערבבים.
  4. יוצרים מעיסת הקציצות כדורים קטנים, כל כדור טובלים בביצה טרופה ולאחר מכן בתערובת הפירורים, ואז מועכים ופוחסים אותם מעט.
    (כשמסיימים את הביצה ואת הפירורים פשוט טורפים עוד ביצה ומוסיפים לצלחת עוד תערובת פירורים וסולת.)
  5. כשהשמן רותח מנמיכים אותו מעט, מעבירים את הקציצות לשמן ומטגנים אותן משתי הצדדים עד להזהבה יפה.
  6. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
    תמונה של קציצות הדגים


בזמן שהקציצות על האש, מכינים את צ'יפס הבטטה:

  1. קולפים את הבטטות, חותכים אותן לצ'יפס ומעבירים לתבנית אפייה.
  2. על הבטטות יוצקים חצי כוס שמן ומעט מלח ומערבבים.
  3. אופים בתנור בחום גבוה עד שהבטטות מתרככות ומזהיבות.
    שימו לב – מדי פעם כדאי לערבב את הבטטות בכדי שיזהיבו מכל הצדדים אך צריך לעשות זאת בזהירות שלא יתפרקו. מומלץ להפוך אותן בעזרת מרית קשיחה.
  4. מוציאים את הבטטות מהתנור, מערבבים בכלי קטן רבע כוס שמן עם השום הכתוש והפטרוזיליה הקצוצה ויוצקים על הבטטות. מערבבים בזהירות.


לרוטב חמאת הבוטנים:
 

פשוט מערבבים יחד את כל החומרים לתערובת חלקה ומבריקה.

תמונה של קציצת דגים חצויה לשניים לצד צ'יפס בטטה ורוטב חמאת בוטנים

עכשיו כל שנותר הוא לערוך את השולחן, ולקרוא לכל בני המשפחה לחגיגה. אה, הם כבר כאן?…

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס