מתכון לפירה מושלם עם טבעות בצל קראנצ'יות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פירה מושלם עם טבעות בצל קראנצ'יות

תמונה גרסת הדפסה

מתכן לפירה מושלם עם טבעות בצל קראנצ'יות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

החומרים לחמש מנות (10 תפודים, ניתן לשנות את הכמויות לפי מספר הסועדים):

  • תפוחי אדמה קלופים (ביחס של 2 תפוחי אדמה לסועד)
  • 25 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • מלח
  • 2 בצלים גדולים
  • שמן לטיגון
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות קמח

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות ומניחים בסיר עמוק.
  2. ממלאים את הסיר במים עד שיכסו את תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך.
  3. לאחר שהתפודים רכים יש לשפוך את כל המים מהסיר ולהחזיר את הסיר לאש עם תפוחי האדמה.
  4. ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים מהסיר (לפירה מושלם, חשוב מאוד שלא תשאר אפילו טיפת מים בסיר).
  5. מוסיפים לסיר את המחמאה ומועכים את הפירה בממחה עד שכל המחמאה נמסה.
  6. מוסיפים את חלב הקוקוס ואת המלח וממשיכים למעוך עד שהפירה מקבל מרקם חלק ואחיד, זה הזמן לבדוק אם חסר מלח ולהוסיף.
  7. סוגרים את המכסה ופונים להכנת הבצלים.
  8. פורסים את הבצלים לפרוסות דקות ומטגנים עד להזהבה.
  9. מוסיפים את הסוכר לבצל הזהוב ומטגנים יחד כשתי דקות עד שהבצל מתקרמל וכל הסוכר נמס.
  10. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב כדקה נוספת עד שהקמח עוטף את כל טבעות הבצל.
  11. זהו, הפירה מוכן. עורמים ערימה נאה של פירה בצלחת ומעליה את הבצל המקורמל שלנו ומתעלפים מהנאה.

תמונה של הפירה עם בצל מקורמל מעל

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס