מתכון פיצה שוקולד מתוקה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פיצה מתוקה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפיצה שוקולד מתוקה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 45 דקות
  • מספר מנות: 15

בינינו - מי בכלל צריך את יום הפיצה בשביל פיצה, הרי כל יום הוא יום לפיצה, ואנחנו חוגגים ערב פיצה לפחות אחת לשבוע.
אבל אם כבר - אז אנחנו לגמרי זורמים ונחגוג את יום המאכל הכה אהוב כראוי עם פיצה מתוקה וחגיגית.
פיצה שהיא בעצם עוגיית שוקולד ציפס ענקית מלאה בדברים טעימים וטובים - לקינוח אחרי הפיצה. פיצה מתוקה חתוכה

המצרכים:

2 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח
כפית סודה לשתייה
150 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה
כפית תמצית וניל
כוס שוקולד צ'יפס 
חצי כוס נטיפי חמאת בוטנים (לא חובה)
חצי כוס סוכריות עדשים

פיצה מתוקה חתוכה

לקישוט:

חצי כוס שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
קליק

 

מכינים:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות
  2. מערבבים בקערה קמח, מלח וסודה לשתיה.
  3. בקערת המיקסר מערבלים ביחד חמאה ו-2 סוגי סוכר לתערובת הומוגנית, כ-2 דקות.
  4. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים היטב להטמעה.
  5. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים בקצרה עד לאיחוד.
  6. מוסיפים את נטיפי השוקולד, חמאת הבוטנים וסוכריות העדשים, משאירים מעט מכל אחד לפיזור מלמעלה.
  7. מעבירים את הבצק לנייר אפיה ומשטחים אותו לעיגול בקוטר כ-35-40 ס"מ.
  8. מפזרים מלמעלה את השוקולד צ'יפס והסוכריות שנשארו בצד.
  9. מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות עד שמזהיב קצת בקצוות.
  10. מוציאים מהתנור ומשאירים להצטננות מלאה.
  11. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקרם יציב.
  12. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים את הקרם על שולי הפיצה.
  13. מניחים קליק אחד על כל תלולית קצפת.
  14. חותכים למשולשים ומגישים. שומרים בקירור.

 

חתיכות פיצה מתוקה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס