מתכון לפיניאטה גלידה חמה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פיניאטה גלידה חמה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לגלידה חמה עם סוכריות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

חופש חנוכה כבר ממש מעבר לפינה, וזה בדיוק הזמן להתחיל ולתכנן פעילויות לילדים.

בין פסטיגל להצגה, אין כיף גדול יותר עבור הזאטוטים מלבלות בפעילות משותפת במטבח יחד עם ההורים.

הפעם מכינים ביחד גלידה חמה, כזו שאפשר להנות ממנה בכל מזג אוויר,

בדיוק כמו שאכלנו בעצמנו כשהיינו קטנים.

במתכון הזה, לגלידה החמה גם מתווספת הפתעה מתוקה וצבעונית-

סוכריות עדשים שמתחבאות בתוך הגביע, ונשפכות החוצה רק ברגע שנוגסים.

הקינוחים נהדרים להכנה עבור ימי ההולדת של הילדים,

או סתם כך כשמתחשק להפתיע בקינוח צבעוני, מהיר וטעים.

את הגביעים עצמם תוכלו לתת לילדים לקשט בסוכריות צבעוניות, ולמלא בכל ממתק שהם אוהבים.

חופש נעים!

תמונה של גביעי הפיניאטה בצלוחית ובכוסות ולצד קערית עדשי שוקולד

החומרים ל-12 גביעים:

  • 2 גרם (חצי כפית) ג'לטין
  • 40 מ"ל (3 כפות) מים
  • 2 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 12 גביעי גלידה
  • סוכריות עדשים למילוי
  • קוביות עוגת שוקולד או בראוניס
  • סוכריות צבעוניות לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה קטנה ג'לטין עם כף מתוך כמות המים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות. בסיר קטן מערבבים את 2 כפות המים הנותרות יחד עם הסוכר ומביאים לרתיחה.
  2. במקביל מתחילים להקציף חלבונים ומלח במערבל חשמלי לקצף לבן ורך.
  3. לאחר שהסירופ מגיע לרתיחה מנמיכים מעט להבה, ומוסיפים לבשל את הסירופ לעוד כמה דקות, עד לקבלת סירופ סמיך שמבעבע בחוזקה בבועות צפופות לכמה שניות גם אחרי שמסירים את הסיר מהאש (118 מעלות).
  4. כשהסירופ מוכן, מנמיכים מעט את מהירות המערבל, ויוצקים את סירופ הסוכר פנימה בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף היטב במשך כ-12 דקות, למרנג יציב ומבריק.
  5. ממיסים את הג'לטין בחימום קצרצר במיקרוגל, ומוסיפים פנימה יחד עם תמצית הוניל.
  6. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  7. ממלאים כל גביע עד חציו בחופן של סוכריות עדשים, ועורמים בקוביות של עוגת שוקולד או בראוניס מעל. מזלפים על הגביע תלולית יפה של מרנג ומעבירים לקירור לשעה.
  8. מעטרים בסוכריות צבעוניות ומגישים.

תמונה של פיניאטה גלידה חמה בצלוחית ובכוסות

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס