מתכון לאזני המן ממולאות בפיצוחים וספוגות בסירופ סוכר - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פורים שמח במטבח התורכי – אזני המן ממולאות בפיצוחים וספוגות בסירופ סוכר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאזני המן ממולאות באגוזים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

כשחושבים על אזני המן, קשה לחשוב על עוד משהו שכבר ניתן לחדש איתן. קצת משנים את הבצק, מנסים לגוון במליות חדשות ומיוחדות. אבל כשלרוב מדובר באותה הגברת בשינוי האדרת, מגיעות המושלמות הללו ומגדירות את המהות שלהן מחדש.

המתכון שלפניכם מבוסס על קינוח תורכי בשם "טרוואדיקוס", שבעיקרון מכינים בצורה של בורקיטס קטנים, אך הפעם הם שברו את הכללים והתחפשו לאוזני המן יפות וטעימות במיוחד.

המלית הייחודית של שלושה סוגי אגוזים, הבצק המיוחד שמקבל את הטעם הנפלא שלו לאחר שהוא נספג בסירופ סוכר המועשר במעט מי וורדים, כל אלה הופכים את המתוק מתוק הזה למשהו שטרם טעמתם, ושלא תפסיקו להכין ולזלול.

תמונה של אזני המן מוגשים בצלחת

אז מה צריך בשביל הפלא הזה? (כ-30 יחידות)

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 5 גרם (חצי שקית) אבקת אפיה
  • 1 כף סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • חצי כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל


למלית:

  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם אוזי פקאן
  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 חלבון ביצה

תמונה של שלשת סוגי האגוזים על קרש חיתוך


לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר לבן
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות מי ורדים (לא חובה)

 

מכינים:

  1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש.
  2. מכניסים את הבצק למקרר לשעתיים.
  3. קוצצים את האגוזים בצורה גסה ומערבבים עם הסוכר, הקינמון והחלבון.
    תמונה של האגוזים הקצוצים על קרש חיתוך
  4. לאחר הקירור מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק, יוצרים עיגולים בעזרת כוס או חורצן עגול, ומניחים במרכז כל עיגול מעט מן המלית.
  5. מרימים את קצוות העיגול וסוגרים לצורה של אזן המן, תוך כדי שמקפידים להדק היטב את הקצוות.
  6. מניחים בתבנית התנור על גבי נייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כ-45 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

תמונה של הנחת חלק מהמלית במרכז עיגולי הבצק

תמונה של אזני המן בתבנית לפני האפייה בתנור

בזמן שאזני ההמן נאפים, מכינים את סירופ הסוכר:

  1. שמים את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהסירופ מסמיך. מכבים את האש.
  2. כשאזני ההמן יוצאות מהתנור טובלים אותן בסירופ הסוכר ונותנים להן להשתכשך מספר רגעים בסירופ.
  3. יש להכניס לסירופ כל פעם מספר קטן של מאפים על מנת לתת להם מרווח ומקום להתהפך בתוכו.

תמונה של טבילת אזני המן בסיר עם סירופ הסוכר

אם לא מחלקים או אוכלים באותו היום, שומרים בקערה סגורה במקפיא עד לשימוש.

 

 

תמונה של אזני המן מוגשים בצלחת ובקופסה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס