מתכון לפוקצ'ה עם ירקות אנטיפסטי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פוקצ'ה אנטיפסטי הכי טעימה והכי קלה להכנה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפוקצ'ה עם ירקות אנטיפסטי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אין כמו פוקצ'ה רכה וחמימה שיצאה עכשיו מהתנור בכדי לשמח את החיך ואת הנשמה. משהו בבצק הנעים והטעים הזה כל כך ממכר, שפשוט קשה למצוא מישהו שיצליח לעמוד בפניו, ובעיקר כשהוא מגיע עם הזלפה הגונה של שמן זית ותוספות אהובות של ירקות אנטיפסטי, שעכשיו, בטריק פשוט, קל להכין יותר מאי פעם.

אם בעבר הכנת האנטיפסטי היתה כרוכה בהכנה מוקדמת של הירקות, דבר שפגע בספונטניות של הכנת המנה, שכן היה צורך לדאוג לרכוש מראש את הירקות, לחתוך, לתבל ולהמתין שייצלו ויתרככו בתנור, הרי שהיום ניתן למצוא ברשת שופרסל מארזי אנטיפסטי אפויים ומתובלים, כחלק מסדרת "מטבח ישראלי" של המותג הפרטי.

סדרת האנטיפסטי כוללת חצילים, בטטה, פלפלים וסלק, שכמובן ניתן לאכול כפי שהם כתוספת לארוחה, לסלט או לכריך, אך אני מצאתי אותם גם מושלמים להכנת הפוקצ'ות שלי שמגיעות עם מתכון משגע לבצק הכי טעים שאי פעם תטעמו.

מהבצק הזה יוצאות 6 יחידות, אך כמובן שניתן להכין כמות גדולה יותר ובגדלים קטנים יותר. בנוסף, ניתן להקפיא ולשלוף בשעת הצורך, וגם לשלוח עם הילדים כארוחת עשר לבית הספר.

תמונה של פוקצ'ה אנטיפסטי

אז ככה, לבצק:

  • 500 גרם קמח שמרים (אני מאוהבת בקמח הזה, אבל ניתן להמיר בחצי קילו קמח + 25 גרם שמרים טריים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 1+1/4 כוסות מים חמימים
  • 1 כפית מלח

מעל הפוקצ'ה:

  • שמן זית
  • מלח גס
  • אנטיפסטי חצילים, בטטות ופלפלים מסדרת "המטבח הישראלי" של מותג שופרסל
  • עלי בזיליקום טריים

תמונה של הבצק, עלי הבזיליקום וירקות האנטיפסטי של מותג שופרסל

מכינים את הבצק:

  1. מכניסים את כל החומרים, למעט המלח, למעבד המזון, ומתחילים לערבל באיטיות עם וו הלישה.
  2. מגבירים את מהירות המערבל ולשים במשך 7 דקות שלמות.
  3. לאחר 7 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה.
  4. משמנים את כפות הידיים בשמן זית ומעבירים את הבצק לקערה גדולה, תוך כדי שמשמנים אותו מכל צדדיו.
  5. עוטפים את הקערה במגבת עבה ומניחים להתפחה של שעה, שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    תמונה של הפוקצ'ות בתבנית לפני אפייה בתנור

הכנת הפוקצ'ות:

  1. נותנים לבצק התפוח טפיחת אגרוף קלה להוצאת האוויר שהצטבר בתוכו.
  2. מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים.
  3. פורסים על שתי תבניות אפיה דפי אפייה. לא משמנים!
  4. משטחים כל חלק של בצק לצורת פיתה ספירלית שטוחה, ומניחים בתבנית.
  5. יש לרווח את הפוקצ'ות זו מזו ולכן, יש להניח כשלוש בכל תבנית.
    תמונה של הפוקצ'ה חתוכה לפרוסות
  6. מניחים על הבצק את ירקות האנטיפסטי, (ניתן כמובן לחתוך אם רוצים) מזליפים שמן זית ובוזקים מלח גס.
  7. מתפיחים את הבצק עוד 20 דקות נוספות.
  8. מכניסים לתנור מחומם לחום של 170 מעלות, ואופים כחצי שעה או עד להזהבה יפה של הבצק.
  9. וזה הכל! מעטרים בעלי בזיליקום טריים, ומגישים.

תמונה של הפוקצ'ות מוגשות לצד סלט טבולה וסלט עדשים של מותג שופרסל

את הפוקצ'ות הגשתי לצד עוד שני סלטים חדשים ובריאותיים במיוחד מסדרת המטבח הישראלי – סלט עדשים וסלט טבולה. פתרון מושלם לימים הארוכים של החופש שבהם מחפשים איך לגוון את הארוחות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס