פופרצ'ס: מתכון למיני פנקייק הולנדי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פופרצ'ס – מיני פנקייקס הולנדיים

תמונה גרסת הדפסה

פופרצ'ס: מתכון למיני פנקייק הולנדי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מאת: ענבל לביא - בלוג "פיית העוגיות"

כשחושבים על אוכל הולנדי, פרט לצ'יפס משובח עם תוספת מיונז או חריצי ענק של גבינות טובות,

אחד הדברים הראשונים שעולים לראש הם המיני פנקייקס ההולנדיים.

הפופרצ'ס, הפנקייקים הקטנים המקומיים נמכרים בדוכנים רבים ברחובות הולנד,

שם נוהגים להכין אותם במחבת שקעים מיוחדת והם תענוג אמיתי ומפנק במיוחד בחודשי החורף.

הפעם מכינים לבד בבית פופרצ'ס, מיני פנקייקס הולנדיים קטנים וממכרים במיוחד שמכינים בקלי קלות ומגישים עם אבקת סוכר, תותים טריים וערימה של קצפת בצד – בלי שום צורך במחבת מיוחדת.

חובבי הרטבים יכולים להגיש את הפופרצ'ס גם עם כדור גלידת וניל או רטבים לטבילה בצד, כמו רוטב שוקולד, מייפל או ריבות טובות בכל טעם שאתם אוהבים. זלילה נעימה!

תמונה של מיני פנקייקס הולנדיים מוגשים בצלחת עם תותים ולצד גלידה

החומרים:

לפנקייקס:

  • 140 גרם (כוס) קמח לבן
  • 140 גרם (כוס) קמח כוסמין (או עוד קמח לבן)
  • 1 כף שמרים טריים או כפית וחצי שמרים יבשים
  • 40 גרם (4 כפות) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 30 גרם חמאה, מומסת
  • 320 מ"ל (כוס ושליש) חלב, חמים
  • מעט חמאה, לטיגון

להגשה:

  • אבקת סוכר
  • תותים או פירות יער
  • שמנת מתוקה מוקצפת

תמונה של מיני פנקייקס הולנדיים מוגשים בצלחת עם תותים ואבקת סוכר מעל

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את שני סוגי הקמח עם שמרים, סוכר ומלח.
  2. מוסיפים ביצים, תמצית וניל חמאה מומסת וחלב חמים בהדרגה תוך טריפה לתערובת חלקה.
  3. מכסים ומניחים לתערובת לשבת בטמפרטורת החדר לשעה.
  4. מחממים מחבת טפלון משומנת קלות בחמאה, יוצקים לתוכה כפיות מהבלילה ומטגנים משני הצדדים להזהבה.
  5. מפדרים באבקת סוכר ומגישים עם תותים או פירות יער ושמנת מתוקה מוקצפת.

תמונה של פופרמ'ס מוגשים בצלחת עם תותים ואבקת סוכר ולצד גלידת וניל

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס