פופקורן ברוקולי מטוגן בזיגוג חמוץ מתוק - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פופקורן ברוקולי בזיגוג חמוץ מתוק

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ברוקולי מטוגן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: קערה משפחתית

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

פרחים קטנים של ברוקולי מטוגנים בציפוי פריך, מוכנים בשניות תוך שהם מתפצפצים בשמן החם, ונחטפים במהירות שיא מהקערה, בדיוק כמו פופקורן.

כל אלו נתנו לחטיף הטעים הזה את שמו, וגרמו לקריאות התפעלות מכל הנוכחים תוך שהם מחסלים אותו כהרף עין וכאילו לא הייתה פה ערימה גדושה אך לפני רגע.

אם חשקה נפשכם בנשנוש חמים ומהיר, זו המנה בשבילכם. כתחליף לפופקורן רגיל מול הטלוויזיה, כשבכל זאת מדובר בירק שקצת יותר בריא, או כמתאבן טעים לאורחים לקראת הארוחה.

כל שצריך הוא לפרק את פרחי הברוקולי לפרחים קטנים, לטבול בבלילה סמיכה שמכינים ממש ברגע, ולהכניס לשמן החם שבתוכו הם יהיו, כאמור, מוכנים תוך שניות.

את המטוגנים הנפלאים הללו, שאגב אפשר לאכול גם ככה כמו שהם, טובלים ברוטב חמוץ מתוך שמכינים גם כן ממש בכלום עבודה, ומגישים. תודו לי אחר כך!

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 חבילת ברוקולי שטוף
שמן קנולה לטיגון

לבלילה:

3/4 כוס קמח
1+1/4 כוסות רוויון
1 ביצה
1/2 כוס פירורי פנקו
2 כפות קורנפלור
כפית שטוחה סודה לשתייה
1 כפית שטוחה שום גבישי
1/2 כפית מלח

לרוטב חמוץ מתוק:

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף סוכר
2 כפות קטשופ
2 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ

להגשה (אופציה)

עירית קצוצה, שומשום שחור

מכינים את הברוקולי:

  1. חותכים את גבעולי הברוקולי ומפרקים את ראשי הברוקולי לראשים קטנים.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול, מכניסים את ראשי הברוקולי, מביאים לרתיחה מחודשת, ומבשלים 3 דקות בדיוק.
  3. מכבים את האש, ומסננים.
  4. שוטפים במים קרים.

מכינים את הבלילה ומטגנים:

  1. מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה, עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
  2. טובלים כל פעם ראש אחד של ברוקולי בבלילה, מצפים אותו היטב ומניחים אותו על צלחת.
  3. יוצקים לסיר שמן בגובה של כ-5 ס"מ, ומחממים אותו לדרגת רתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומכניסים את פרחי הברוקולי המצופים לתוך השמן, תוך הקפדה להשאיר רווח בין האחד לשני ולא להעמיס כמות גדולה מדי בסיר.
  5. הבלילה מתנפחת ומזהיבה תוך שניות, לכן יש לשים לב שלא לעזוב את הסיר תוך כדי הטיגון.
  6. ברגע שהציפוי מזהיב מוציאים את הברוקולי בעזרת כף מחוררת.
  7. חוזרים על הפעולה עם יתרת הברוקולי המצופים.
  8. מעבירים את כל המטוגנים לקערה.

מכינים את הרוטב:

  1. מכניסים את כל החומרים לסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  2. יוצקים את הרוטב על פופקורן הברוקולי שבקערה, ומערבבים כך שכולם יקבלו את הציפוי.
  3. בוזקים מעט עירית קצוצה ושומשום שחור, ומגישים.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס