מתכון לפופקורן מתוק בקרמל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פופקורן בקרמל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפופקורן מתוק חלומי בשילוב של קרמל מלוח, כי אין דברים כאלה!

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • מספר מנות: 10

המצרכים:

5 כוסות (65 גרם) פופקורן מוכן
60 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
כף סירופ תירס או לחילופין דבש / סירופ מייפל טבעי באותה כמות
כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/4 כפית סודה לשתיה

פופקורן בקרמל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-100 מעלות, טורבו, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכניסים את הפופקורן לקערה.
  3. מערבבים בסיר חמאה, סוכר חום, סירופ תירס, מלח ותמצית וניל.
  4. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות. שופכים על הפופקורן ומערבבים היטב עם כף (זהירות, התערובת רותחת).
  5. שופכים את הפופקורן לתבנית ומשטחים.
  6. מכניסים לתנור ואופים כשעה, כשבכל 20 דקות מוציאים את התבנית מהתנור ומערבבים את הפופקורן.
  7. מוציאים מהתנור, ממתינים להצטננות מוחלטת ומפרידים את גושי הפופקורן.



אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס