מתכון לצ'יפס פוטטוס בתנור - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פוטטו צ'יפס בתנור

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לצ'יפס פוטטוס בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 1-2

החומרים:

  • תפוחי אדמה לפי הצורך (אני מכינה לפי יחס של תפוח אדמה אחד לאדם)
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
  • כפית אבקת שום
  • חצי כפית תבלין גריל
  • מלח ים אטלנטי גס
  • מעט שמן קנולה
  • סיר מים רותחים גדול


אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומכניסים אותם בשלמותם, עם הקליפה, לתוך סיר גדול עם מים רותחים.
    מחכים שהמים ירתחו מחדש ומבשלים את התפודים חצי בישול, כלומר עד שסכין חדה שתינעץ בתפוח האדמה תצליח לעבור בקלות לצידו השני, אך לא תפרק אותו (על תפוחי האדמה להיות מעט רכים אך לא מבושלים עד הסוף).
  2. בשלב השני – מוציאים את תפוחי האדמה מהמים וחותכים כל תפוד לשמונה בצורה כזו:
    חוצים את התפוד לאורך, כל חצי שמתקבל חותכים לעוד חצי, ואת הרבעים חותכים שוב לחצי.
    מניחים על גבי נייר אפייה בתבנית המיועדת לתנור.
  3. מערבבים את כל התבלינים חוץ מהמלח ובוזקים על תפוחי האדמה.
  4. בוזקים מעט שמן על התפודים ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים כדי שהשמן והתבלינים יצפו את כל התפודים.
  5. בשלב האחרון בוזקים מעט מלח אטלנטי גס מעל הכל ומכניסים לתנור.

קולאז' תמונות של שלבי הכנת תפוחי האדמה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס