מתכון לפבלובה עם קרם מסקרפונה ותותים, כשרה לפסח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פבלובה מלכותית עם קרם מסקרפונה ותותים – הקינוח המושלם לפסח (כולל גירסת פרווה)

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפבלובה כשרה לפסח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

לא משנה עד כמה טובה ומשביעה תהיה ארוחת ליל הסדר, שום ארוחה שכזו לא תהיה שלמה ללא קינוח מושחת ומפנק שיסגור לנו את פינת המתוקים, כשהאתגר הגדול ביותר בפסח הוא גם להכינו נטול חמץ, וגם רצוי שפרווה לטובת מי שמקפיד על כך מבין המסובים.

מהבחינה הזו, אין כמו פבלובה שנראית מהודרת ויפיפיה עם שמלת המרנג המלכותית שלה, שאגב קלה באופן יוצא מן הרגיל להכנה, ושאת חלקה הקעור ניתן למלא בכל סוג של קרם שנרצה, ולכן האפשרויות שעומדות לרשותנו הן בלתי מוגבלות.

הפעם בחרתי בשילוב המושלם מבחינתי – תותים וקצפת! בגירסה החלבית הקצפת תהיה מועשרת בגבינת מסקרפונה, ובגרסת הפרווה במחית פרי. את תלוליות הקצפת יקשטו פרוסות תותים ופירות נפלאים נוספים, שיהפכו את העוגה הזו ליפיפיה אמיתית, טעימה ומרעננת בעיקר לאחר ארוחה כבדה, וכמובן – קוצרת מחמאות.

תמונה של הפבלובה בכלי הגשה

אז מה צריך?

עבור המרנג: (עוגה בקוטר 24)

  • 4 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיקים של סוכר וניל
  • 1 כפית חומץ הדרים
  • 1 כפית קורנפלור


עבור קרם מסקרפונה:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 125 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1/2 כוס סוכר


עבור קרם פירות פרווה:

  • 500 מ"ל קצפת צמחית
  • 3 כפות גדושות מלית לעוגה בטעם תותים, פטל או אוכמניות

תמונה של המצרכים להכנת המרנג

לקישוט:

  • תותים פרוסים
  • ענבים ירוקים ואדומים
  • קיווי
  • עלי נענע

 

מכינים:

  1. את המרנג ניתן להכין ואפילו רצוי יום מראש ולמלא אותו בקרם ביום ההגשה.
  2. מערבבים את הסוכר עם סוכר הווניל.
  3. מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומתחילים להקציף. ברגע שמתחיל להיווצר קצף אז מתחילים להוסיף את הסוכר וזאת בצורה הדרגתית עד לסיום כמות הסוכר.
  4. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
  5. מוסיפים את החומץ ואת הקורנפלור ומקציפים עוד דקה יחד.

תמונה של הכנת המרנג

עכשיו מתחיל החלק הכייפי ביותר:

  1. מניחים תבנית בקוטר של 24 על נייר אפיה ומשרטטים בטוש עיגול לפי השוליים שלה.
  2. הופכים את הדף ומניחים על תבנית התנור.
  3. מניחים את הקצף בתוך העיגול ובעזרת מרית ו/או כף מתחילים לדחוק את שוליי הקצף כלפי שולי העיגול כך שיוצרים סוג של קערה. ממש מפסלים עם הכף את הצורה וזו פעולה מאד מהנה וקלה לעשייה.
  4. אין כל צורך להקפיד על עיצוב מיוחד אלא רק להישאר בגבולות העיגול. כל היופי של המרנג הוא בכך שהוא מקפל שפיצים וצורות בלתי אחידות.
    תמונה של פיסול המרנג לצורה של קערה
  5. מחממים את התנור לחום של 120 מעלות ומכניסים לתוכו את קערת המרנג.
  6. אופים שעה וחצי בדיוק. מכבים את התנור ומניחים למרנג להישאר בתוכו עוד 4-5 שעות.
    (מכיווון שכך רצוי להכין את המרנג בערב ולהשאירו בתנור המכובה עד הבוקר).

תמונה של הפירות לקישוט חתוכים

מכינים את המלית:

קרם מסקרפונה:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לקערה.
  2. מכניסים את המסקרפונה לתוך קערת המיקסר ומקציפים אותה.
  3. מקפלים את המסקרפונה לתוך הקצפת.


קרם פירות פרווה:

  1. מקציפים את הקצפת הצמחית עם המלית לקצף יציב.
  2. מעבירים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את המרנג. יוצרים תלולית של קצפת שתהיה אפילו גבוהה יותר מהמרנג.

תמונה של זילוף הקרם למילוי המרנג

מקשטים בפירות החתוכים.

שומרים במקרר עד להגשה (באותו היום)

תמונה נוספת של הפבלובה בצלחת הגשה

בשבוע הבא – פרויקט פסח מגיע לקו הסיום עם לוח זמנים להכנה קלה ומהירה של כל המנות לחג. כדאי לעקוב.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס