דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי תפוחים בתוך תפוח

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 5+

רגע לפני החג ואותם עדיין מחפשים רעיון לקינוח פשוט ומקורי לשולחן ראש השנה?
הפסיקו לחפש וקבלו את הרעיון המקסים הבא, לקינוח פרווה פשוט וטעים שיהיה חביב על מבוגרים ועל ילדים, ותוכלו להכין אפילו שעתיים לפני שמגיעים האורחים-
פאי תפוחים אישי שמכינים בקעריות תפוחים, עם רשת פריכה של בצק עלים מעל.

עבור הכנת הקינוחים מרוקנים תפוחים לקבלת קעריות קטנות, ממלאים במלית תפוחים מתובלת בתוספת אגוזי מלך קצוצים, וקולעים מעל רצועות בצק עלים לקבלת רשת שתי וערב.

את הבצק מברישים בחלבון ומפזרים סוכר דמררה שמוסיף לבצק קראנצ'יות, ואופים עד שהתפוחים מתרככים היטב ורשת הבצק משחימה.

התוצאה המתקבלת – תפוחים ממולאים של פעם בגירסה מודרנית ומשודרגת, שכיף להגיש חמימים לצד גלידת וניל או קצפת בצד, רק הקפידו להכין אותם ביום האכילה כדי שישמרו על טריותם.

מי ייתן ותתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה מראשית השנה ועד אחרית השנה, חג שמח לכולם!

פאי התפוחים עם שתי כפיות לידו ותפוח

 

החומרים ל-6 תפוחים:

לתפוחים ממולאים:

7 תפוחי גרני סמית גדולים

חצי לימון

60 גרם (שליש כוס) סוכר חום

1 כפית שטוחה קינמון טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

קורט מלח

10 גרם (כף) קורנפלור

30 גרם (שליש כוס) אגוזי מלך, קצוצים

פאי התפוחים עם בצק עלים שופרסל שנעשה בו שימוש במתכון ליד, שתי כפיות ותפוח

לרשת בצק עלים:

בצק עלים מרודד, מופשר לפי הנחיות היצרן

1 חלבון

20 גרם (2 כפות) סוכר דמררה

 

אופן ההכנה:

  1. לתפוחים ממולאים: חותכים בעזרת סכין את חלקם העליון של 6 מהתפוחים, ומרוקנים בעדינות את הפנים בעזרת כפית פריזיאן.
  1. משפשפים את קעריות התפוחים בלימון למניעת השחרה, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים בינתיים בצד.
  1. מסירים את ליבת התפוח והגרעינים וחותכים את בשר התפוחים לחתיכות קטנות, קולפים וחותכים לקוביות קטנות גם את התפוח השלם שנותר.
  1. מעבירים את קוביות התפוחים לסיר בינוני-קטן, מוסיפים סוכר חום, קינמון, אגוז מוסקט ומלח ומבשלים 5-7 דקות תוך עירבוב לעיתים כך שקוביות התפוחים מעט מתרככות ומפרישות נוזלים.

  2. מערבבים את הקורנפלור בקערית קטנה עם כף מים, מוסיפים לסיר ומערבבים. מבשלים לעוד דקה-שתיים להסמכה, מעבירים למקרר לצינון מלא.

  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים למלית התפוחים אגוזים קצוצים וממלאים כל תפוח במלית.

  4. לרשת בצק עלים: חותכים מבצק העלים רצועות באורך התפוחים ובעובי של כסנטימטר וקולעים על כל תפוח במרווחים לקבלת רשת שתי וערב, מהדקים מעט מהצדדים.

  5. טורפים חלבון בקערית קטנה עד שהופך קצפי ומברישים את רשתות הבצק במברשת אפייה, מפזרים מיד סוכר דמררה מעח ואופים 20-25 דקות עד שרשת הבצק משחימה. מצננים מעט, אוכלים בטמפרטורת החדר לצד גלידת וניל או קצפת.

פאי התפוחים עם שתי כפיות לידו ותפוח


אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.