מתכון לפאי שזיפים וקרם שקדים משגע וקל להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי שזיפים וקרם שקדים משגע וקל להכנה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפאי שזיפים וקרם שקדים משגע וקל להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

קצת לפני שנגמר הקיץ יחד עם אחרוני הפירות הטעימים שהביא אתו, אני רוצה לנצל את השזיפים שעוד נשארו בשווקים ולהכין מהם את העוגה הנפלאה הזו. בשיא העונה טעמם עשיר ונהדר ורצוי היה לאכול אותם במצבם הטבעי והטרי. כעת, כשהם כבר פחות קורצים לעין, זה הזמן להכין מהם מעדנים ואפילו ריבה משגעת.
הפאי הזה, למרות שהוא נראה כמו עוגת קונדיטוריה מושלמת, הוא פשוט, כייפי וקל מאד להכנה. אני אוהבת במיוחד את החלק של חיתוך השזיפים לפרוסות דקות וסידורן על קרם השקדים. ריפוי בעיסוק של ממש. נו, טוב, למי שאין סבלנות אני מרשה לפזר את השזיפים ללא סדר מסוים. ייצא מקסים ונפלא באותה המידה.
את המתכון הזה אתם יכולים לשמור לכם כבסיס לעוגות פרי נוספות ולהמיר את השזיפים באגסים, דובדבנים, בננות, נקטרינות ומשמשים – ממש להתאים אותו לעונות השנה.
לאחר האפייה, הפירות נמשחים בגלזורה שזה ציפוי שפעם היה צריך לקנות רק בחנויות מתמחות וכיום ניתן להשיג גם בחלק מהמרכולים. מטרת הגלזורה היא לשמר את הפרי לבל יתקלקל במהרה וכן להעניק לו ברק. אם לא תרצו להשתמש בגלזורה תוכלו למשוח את הפירות במעט ריבה מהולה במים. גם היא תעשה עבודה לא רעה.
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר יומיים ועוד שלושה ימים נוספים במקרר.
מומלץ לחמם שניות ספורות במיקרו כשמוציאים מהמקרר.
מושלם עם כדור גלידת וניל ליד.

תמונה של הפאי

החומרים:

לפאי:

(תבנית פאי מתפרקת מספר 26)

  • 1.5 כוסות קמח
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 2 כפות סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כף מים קרים


לקרם שקדים:

  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כף קמח


בנוסף:

  • 3-4 שזיפים אדומים קשים
  • כף גלזורה מהולה במים

תמונה של שזיפים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את כל חומרי הפאי ומעבדים לבצק אחיד.
  2. מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית כולל הדפנות. מחוררים את התחתית במזלג בכמה מקומות ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה.
  3. לאחר ההקפאה מכניסים לתנור במצב קפוא ואופים בחום של 150 מעלות כחצי שעה.
  4. מנקים את מיכל המעבד ומכניסים לתוכו את חומרי הקרם שקדים.
  5. מורחים את הקרם על התחתית האפויה.
  6. חותכים את השזיפים לפרוסות דקיקות ומסדרים מעל הקרם.
  7. מכניסים שוב לתנור ואופים 20 דקות נוספות.
  8. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מורחים את פרוסות השזיפים בגלזורה.

תמונה נוספת של הפאי

בברכת הכנה קלה וטעימה, ואני כרגיל פה מחכה לתגובות שלכם ולענות על כל שאלה באם תהיה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס