מתכון לפאי רועים (פשטידת רועים) קל להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי רועים – מאפה חמים ונימוח של תפוחי אדמה ובשר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפאי רועים (פשטידת רועים)

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

הוא לא באמת פאי והקשר שלו לרועים מסתכם בזה שהוא מכיל בשר בקר או כבש בין שתי שכבות פריכות וחמימות של מחית תפוחי אדמה רכה. הוא נולד באירלנד או באנגליה (תלוי את מי שואלים) ומוכר שם בתור "שֶפֵרְדְס פָּאי" (Shepherd's Pie) או קוטג' פאי (Cottage Pie), כשהמקומיים צורכים אותו כמזון מהיר בפאבים ספוגים באדי אלכוהול או בבתים כארוחת ערב מהירה.

ודווקא אצלנו, מדינת הפירה והקציצות, הוא פחות פופולרי ולמרות שרבים מכירים אותו, פחות תמצאו אותו מוגש על שולחנות ארוחת הצהרים או הערב שלכם – וחבל.

מדובר במאפה שהכנתו הרבה יותר מהירה וקלה מקציצות למשל, שדורשות את הכידרור הסבלני שלהן ואת הרוטב שיעטוף אותן. כל שצריך הוא להכין את תפוחי האדמה לפירה ולטגן את הבשר הטחון עם שאר המרכיבים שיעניקו לו טעם. במקרה הזה, בצל ופטריות שמפניון טריות. מכאן הכל הולך ונהיה פשוט יותר.

שכבה של פירה, מעליה שכבה של בשר טחון, מעליה עוד שכבה של פירה – ולתנור. לא לפני שקראתם לילדים לקשקש קצת עם המזלג על החלק העליון. קצת מסורת אירית לא תזיק.

עוד לא תספיקו להבין מה קרה – ומאפה נפלא, שחום ופריך ייצא מהתנור ויקבל באהבה את הכפות הגדולות שיחפרו להן מנה טעימה ומשביעה ועשירה בטעמים.

תמונה של פאי רועים בתבנית וחתיכה ממנו מוגשת בצלחת


החומרים:

  • 1.5 קילו תפוחי אדמה
  • 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1 קילו בשר טחון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון


אופן ההכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות גדולות. מכניסים לסיר, ממלאים במים עד לכיסוי תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים עד לריכוך.
  2. מסננים את מי הבישול ומחזירים את תפוחי האדמה לסיר. מניחים שוב על הלהבה ומערבבים מעט את תפוחי האדמה עד שהם מתייבשים מעט מהמים.
  3. מוסיפים את המרגרינה, ומועכים בממחה את תפוחי האדמה לפירה כשתוך כך המרגרינה נמסה ונספגת בהם.
  4. מעבירים את הפירה לקערה גדולה, מוסיפים את הביצים ואת הקמח, מערבבים וממליחים עד לדרגת המליחות הרצויה.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת הפאי
  5. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה.
  6. קולפים וקוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה קלה.
  7. בזמן שהבצל מיטגן, שוטפים את הפטריות ומייבשים אותן במגבת. קוצצים ומשליכים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן לחתיכות קטנות.
  8. מוסיפים לבצל המוזהב את הפטריות הקצוצות ואת השום הכתוש ומערבבים כשתי דקות תוך כדי טיגון.
  9. מוסיפים את הבשר המטוגן, מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו ומוכן. תוך כדי ערבוב יש לדאוג להפריד בין פירורי הבשר הטחון לבל יהיו גושים. (הדרך האהובה עלי ביותר לעשות זאת היא בעזרת מטרפת מתכת. לא תאמינו לפלא הזה.)
  10. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לערבוב אחרון ומכבים את האש.
  11. כל מה שנותר עתה הוא להרכיב את המאפה:
    מניחים חצי מכמות הפירה בתבנית שגודלה בסביבות 30*25 ס"מ.
    על הפירה מניחים את כל הבשר המטוגן.
    מעל הבשר מניחים את יתרת הפירה ומיישרים.
    "מקשקשים" במזלג צורות שונות לפי טעמכם (אפשר בהחלט לרשום שמות, לבבות וכד') ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות לכחצי שעה, עד שהמאפה מזהיב.

תמונה של הפאי בתבנית לאחר האפייה

מגישים חם.

הכנתם? היה לכם טעים? משהו במתכון אינו מובן? אני כאן אשמח לקרוא את התגובות שלכם ולענות על שאלות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס