פאי רועים טבעוני | מתכון של שקמה יעקבי - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי רועים טבעוני של שקמה יעקבי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפאי רועים טבעוני של שקמה יעקבי

  • מספר מנות: 4-5 מנות לתבנית בקוטר 20

מצרכים:

שמן קנולה לטיגון

שכבת פירה

4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומבושלים

1 כף חמאה טבעונית

3 כפות גבינה לבנה טבעונית

2 כפות מוצרלה טבעונית

מלח פלפל על פי טעם

 

שכבת ׳בשר׳

1 בצל גדול קצוץ דק

500 גרם בשר טחון טבעוני (אפשר להמיר ב-500 גרם פטריות קצוצות+ 200 גרם אגוזים קצוצים(

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית מכל מרכיב - כמון, פפריקה, צ׳ילי יבש, טימין

מלח פלפל על פי טעם

2 כפות גדושות קמח מצה (או כל קמח אחר)

 

אופן ההכנה:

1. מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול ומחזירים לסיר (ללא אש). 

2. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הפירה ומועכים למחית חלקה, מניחים בצד.

3. במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשמן קנולה. לאחר שהוא מזהיב מוסיפים את שאר מרכיבי שכבת ה'בשר' למעט הטחון, עד שזהוב. 

4. מוסיפים טחון ומטגנים 8-10 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

5. מחממים תנור על 190 מעלות. מעבירין את שכבת הבשר לתבנית בקוטר 20 ומהדקים היטב. 

6. מניחים מעל את הפירה ומהדקים היטב. בעזרת מזלג מייצרים  צורות יפות בחלק העליון של הפירה. 

7. אופים 45-55 דקות עד שהפירה זהוב - שחום. מקררים רבע שעה ומגישים. 

 

בתיאבון:)

 

לעוד מתכונים טבעוניים, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס