דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי פקאן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפאי פקאן לט"ו בשבט - קל להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעה
  • מספר מנות: 5+

שרית נובק - "מיס פטל"

ט"ו בשבט מגיע - חג לפירות יבשים ולאגוזים!

פאי פקאן הוא מהמאפים הכי יפים שיש לחג להציע בזכות סידור הפקאנים במעגלים, אבל גם בשל טעמו המשובח. החלק הכי קשה בהכנת הפאי הזה הוא ההמתנה עד שיתקרר כדי לפרוס.

פאי פקאן על צלחת

מצרכים:

לקלתית:

200 גרם קמח
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
1 ביצה, טרופה

למילוי: 

1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום
50 גרם חמאה 
קורט מלח
כפית תמצית וניל
2/3 כוס סירופ מייפל
2 ביצים 
כוס אגוזי פקאן קצוצים

לקישוט:

2/3 כוס חצאי פקאן

פאי פקאן על צלחת

מכינים:

הבצק:

  1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מעבדים קמח, מלח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.   
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח, מרפדים תבנית פאי (הבצק יספיק ליותר מקלתית אחת. את השניה אפשר לשמור בהקפאה עד חודשיים).

 

למילוי: 

  1. ממיסים חמאה.
  2. מערבבים את החמאה המומסת עם סוכר לבן, סוכר חום ומלח.
  3. מוסיפים סירופ מייפל, פקאנים קצוצים וביצים ומערבבים היטב.
  4. מסדרים מלמעלה חצאי פקאן, מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות.
  5. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

שרפתם סיר? אל דאגה!

טיפ גאוני לניקוי סיר שרוף מבפנים

מלאו את הסיר במים, הוסיפו כף אבקת כביסה והרתיחו למשך 10 דקות. לאחר מכן כל השרוף יירד בקלילות ובלי צורך בשפשופים.