מתכון לפאי פילו במלית תרד וגבינת פסטו ירוקה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי פילו עם שוליים מתולתלים במלית תרד וגבינת פסטו ירוקה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפאי תרד וגבינות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אל המנות הנהדרות שכבר עלו בבלוג לקראת חג השבועות, מצטרפת היום מנה חדשה שתלהיב את האורחים ביופייה ובטעמה המשגע: פאי שבסיסו הוא עלי פילו עדינים שיוצרים לו שוליים מתולתלים ומקסימים, ואשר חובק בתוכו מלית נפלאה של עלי תרד, גבינות וצנוברים.

הכנת הפאי הנפלא הזה הייתה עבורי הזדמנות מושלמת לשלב כוכבת חדשה על מדף הגבינות הלוא היא גבינת פסטו ירוקה המכילה בזיליקום ושום, ואשר יובאה מהולנד במיוחד לכבוד החג על ידי שופרסל.

צבעו של הפסטו הירוק וטעמיו הנפלאים משתלבים באופן טבעי ביותר עם עלי התרד ושאר המרכיבים והתוצאה היא מנה קוצרת מחמאות שלא יפסיקו להלל ולשבח.

תמונה של הפאי מלמעלה

אז מה צריך? (עבור תבנית עם תחתית נשלפת בקוטר 20 ס"מ)

  • 4 דפי פילו מופשרים
  • 200 גרם עלי תרד שטופים
  • 100 גרם גבינת פסטו הולנדית ירוקה
  • 125 גרם גבינת פטה
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)
  • 4 ביצים
  • 50 גרם צנוברים
  • מעט מלח
  • תרסיס שמן
  • כף שמן זית

תמונה של המצרכים להכנת המתכון

מכינים:

  1. מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את עלי התרד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהם מאבדים את נפחם הופכים להיות סמרטוטיים.
  2. מעבירים למסננת וסוחטים מהנוזלים.
  3. מעבירים לקערה.
  4. באותה המחבת קולים את הצנוברים עד שהם מזהיבים מעט ומעבירים לקערה, תוך ששומרים כף צנוברים בחוץ לקישוט.
  5. מגרדים בפומפייה את גבינת הפסטו.
    תמונה של גבינת הפסטו מגורדת בפומפייה
  6. מוסיפים לקערה את הגבינות והביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
  7. טועמים ומוסיפים מעט מלח לפי הצורך.
  8. מתחילים לרפד את התבנית בדפי הפילו:
    מרססים את התבנית היטב ומניחים דף פילו בצורה כזו שהוא מגיע עד לאמצע תחתית התבנית, ואילו השוליים שלו נשארים באוויר.
    מניחים דף נוסף בחצייה השני של התבנית.
  9. מרססים את הדפים בשמן ומניחים שוב שני דפי פילו, באותה הדרך, אך בכיוון אחר מהקודמים כך שהשוליים יתנפנפו לכל הכיוונים.
  10. מעצבים קצת את קצות הדפים לצורה מעוגלת ומרססים שוב בשמן.
    תמונה של התבנית מרופדת בפילו ולאחר יציקת הבלילה לתוכה
  11. יוצקים את הבלילה שהכנו בקערה אל תוך התבנית.
  12. מפזרים מעט צנוברים ומכניסים לתנור.
  13. אופים בחום של 150 מעלות כ – 50 דקות עד שהמאפה מתמצק ומזהיב ודפי הפילו הופכים לזהובים גם הם.

מגישים חם.

תמונה של הפאי לאחר האפייה וחתיכה ממנו מוגשת בצלחת

שתי קטנות להצלחה גדולה–

  • את הפילו המופשר יש לאחסן באריזתו המקורית במקרר עד לשימוש, לבל יתייבש.

  • אם רוצים להכין את המנה מראש, ניתן להקפיא את הפאי לפני האפייה כשהוא עטוף ואטום. לאחר מכן אופים אותו כשהוא קפוא.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס