מתכון ליום האהבה: עוגות פאי אישיות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאי מכתבי אהבה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ליום האהבה: עוגות פאי אישיות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

ט"ו באב הגיע, הלא הוא חג האהבה,

ואם גם אתם רומנטיקנים חסרי תקנה בדיוק כמוני,

זה היום המושלם עבורכם להזכיר לאהובים שלכם שוב עד כמה הם חשובים.

 

אז לכבוד היום הכי רומנטי בשנה,

קבלו הפעם רעיון למתנה במינימום כסף אך במקסימום תשומת לב ואהבה-

עוגות פאי אישיות במלית דובדבנים, שמעצבים בקלות לצורה של מכתבי אהבה חמודים.

 

את העוגות הקטנות תוכלו להכין גם במלית פירות אחרים אם אתם מעדיפים,

ולהפתיע את בני הזוג שלכם במאפים טריים מעשה ידיכם.

ושיהיה ט"ו באב שמח!

תמונה של פאי אחד מוגש בצלחת

החומרים ל-6 מעטפות:

לבצק:

  • 160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח
  • 30 גרם (3 כפות) שקדים טחונים
  • 60 גרם (6 כפות) סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 115 גרם חמאה קרה, בקוביות
  • 1 חלמון
  • 1-2 כפות חלב או מים קרים


למלית:

  • 250 גרם דובדבנים קפואים, מופשרים מעט
  • 2 כפות מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כף שטוחה קורנפלור
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר, או בהתאם למתיקות הפרי


לעיטור:

  • 60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה
  • מעט סוכר לבן

 

הוראות הכנה:

לבצק:

  1. במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מעבדים קמח, שקדים טחונים, סוכר, מלח וקליפת לימון מגוררת.
  2. מוסיפים חמאה קרה בקוביות, ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים חלמון וחלב קר או מים לפי הצורך, ומעבדים רק עד לקבלת בצק.
  3. מעבירים לקירור לשעה-שעתיים.

תמונה של המעטפות בתבנית לפני האפייה

למלית:

  1. מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל חומרי המלית. מנמיכים להבה ומבשלים כמה דקות עד לקבלת מלית סמיכה. מצננים.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-4 מ"מ, וחותכים אותו ל-6 ריבועים של כ-10 ס"מ. מסובבים את הריבועים כך שעומדים באלכסון, וממלאים בכף יפה מהמלית.
  3. מקפלים את פינות המלבן פנימה לקבלת צורת מעטפה, כאשר משאירים את הפינה העליונה במעטפה פתוחה, כשהמלית מעט מבצבצת החוצה.
  4. בעזרת חותכן קטן של לב או פרח, קורצים צורות קטנות מיתרת הבצק ומצמידים במרכז העוגייה.
  5. מעבירים לקירור לחצי שעה-שעה.


לעיטור:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את העוגיות בעזרת מברשת אפייה בשמנת מתוקה, מפזרים מעט סוכר לבן ואופים 16-20 דקות להזהבה.

תמונה של המעטפות מוגשו בצלחת עם אבקת סוכר מעל

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס