עוף ממולא בקניידלך עם כבד ובצל מטוגן | מתכון לפסח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוף ממולא בקניידלך עם כבדים ובצל מטוגנים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון עוף ממולא בקניידלך עם כבד ובצל מטוגן לפסח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: מנה משפחתית

מאת: דפנה פתיחה, בלוג "מטבחונט"

ימים לא קלים עוברים על כוחותינו, אבל דווקא עכשיו כשנמצאים יותר בבית, וחג הפסח כבר ממש מעבר לפינה, זה זמן מושלם לתת לכם את המתכון הזה לאחד המאכלים המשפחתיים הכי אהובים שיש: עוף ממולא. ולא סתם ממולא, אלא ממולא בתערובת נהדרת של קניידלך עם בצל מטוגן וכבד.

כן, במקום המילוי השגרתי של אורז, משתמשים בתערובת מוכנה של קניידלך, שהפעם יצאו גם הם מהשגרה שלהם, בתוך המרק, שמשמשת ממש כתוספת למנה העיקרית, כשהמלית הנפלאה תופחת בזמן הצלייה בתנור, וסופגת אל תוכה את כל טעמי העוף.

גם בפסח הזה, כשכולנו נחגוג בחוג המשפחה המצומצם שלנו, אנו נמשיך לשמור על המסורת ועל השפיות ולא נדלג על ארוחת החג, והמתכון הזה מתאים במיוחד, שכן לא רק שהוא אינו דורש הכנות מיוחדות, הוא בעצם ממש קל מאד לביצוע, והמנה מתקבלת יפיפייה וחגיגית, ותשמח את הלב.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית:

1 עוף שלם מוכן למילוי
1 שקית תערובת מוכנה לקניידלך
2 ביצים
1 בצל
200 גרם כבדי עוף
¼ כוס שמן
1 כף דבש
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית שום גבישי
מלח ופלפל
1 שקית קוקי

מכינים:

  1. ממליחים את הכבדים, וצולים על רשת מעל אש.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הכבדים, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד שהכבדים מוכנים.
  4. מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס.
  5. מעבירים את תערובת הקניידלך לקערה, מוסיפים את ביצים ומערבבים. מחכים 5 דקות להתגבשות.
  6. מוסיפים את הכבדים הקצוצים, ומערבבים.
  7. מערבבים את השמן עם התבלינים והדבש, ומורחים היטב את העוף מבחוץ ומבפנים.
  8. ממלאים בתערובת הקניידלך וסוגרים עם קיסמים.
  9. מכניסים את העוף לשקית הקוקי, סוגרים אותה, ומניחים בתבנית.
  10. בעזרת מזלג או קיסם מחוררים מעט את השקית במספר מקומות.
  11. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כשעה וחצי עד שהעוף מזהיב יפה.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס