מתכון לעוף מטוגן נוסח קנטאקי פרייד צ'יקן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוף מטוגן נוסח קנטאקי פרייד צ'יקן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוף מטוגן בנוסח קנטאקי פרייד צ'יקן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 4-5 מנות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

בימים אלה, שאנו מתגעגעים לחיינו הקודמים שכללו, בשעות הפנאי, גם נסיעות לחו"ל ומסעדות, אחת הדרכים להרים את המורל היא פשוט לשחזר את הזיכרונות והטעמים בבית, ותראו לי דרך כייפית וטובה יותר לעשות זאת, מאשר להכין עוף מטוגן בסגנון קנטאקי פרייד צ'יקן, שאין כמו דלי מלא בעופות מטוגנים וקריספיים שלהם כדי לסמל עבורי חופש ואוכל טעים.

להכין את המנה הזו בבית זה באמת אחד הדברים הקלים בעולם. במקור, מדובר במנה שאינה כשרה, משום שהעופות, טרם הטיגון, עוברים השרייה בריוויון, אך את הבעיה הזו נפתור בקלות בכך שנדמה חובצה על ידי ערבוב של תחליף חלב כגון חלב קוקוס או סויה בתוספת מיץ לימון.

עוף מטוגן עם ציפ'ס ורטבים ליד

בנוסף, חלקי העוף בהם משתמשים בבית הם בדרך גדולים יותר, ולפיכך אני ממליצה על בישול קצר טרם ההשריה והטיגון, כדי לוודא שהבשר אכן יהיה מוכן מבפנים, וכדי למנוע עוגמת נפש שבסוף כל התהליך, הציפוי יהיה זהוב ויפה אך מבפנים יישאר לא מבושל.

לכל מי שכבר מתכוון לשאול: כן! אפשר לאפות במקום לטגן. ושימו לב- במידה ובחרתם לאפות את חלקי העוף במקום לטגן ניתן לוותר על הבישול המקדים, ולאפות בחום של 180 מעלות כשעה וחצי או עד להזהבה תוך הקפדה שהעוף מוכן מבפנים.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1 קילו כרעיים נקיות ומחולקות לשוק וירך
1 כוס חלב קוקוס/חלב סויה
מיץ מלימון שלם
2 ביצים
3 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח תירס
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות שום גבישי
1 כפית מלח
שמן לטיגון

תמונה של עוף מטוגן בנוסח קנטאקי פרייד צ'יקן

מכינים:

  1. בסיר גדול ממלאים מים ומביאים לרתיחה. מניחים את חלקי העוף ומביאים לרתיחה מחודשת. מבשלים 15 דקות על להבה גבוהה. מסננים ומצננים מעט.
  2. בתוך קערה גדולה מערבבים את חלב הקוקוס/הסויה עם מיץ הלימון ועם הביצים.
  3. מכניסים לתערובת את העופות, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר להשריה של שעתיים עד 12 שעות.
  4. בתבנית גדולה מערבבים את הקמח הלבן עם קמח התירס והתבלינים.
  5. מוציאים את חלקי העוף מהמשרה ומניחים אותם בצלחת נפרדת.
    עוף מטוגן שטובלים בקטשופ
  6. טובלים כל חלק של עוף בתערובת הקמחים, טובלים שוב בתערובת החלב והביצים, ושוב בתערובת הקמחים. התערובת קצת מתרטבת והופכת פירורית וזה טוב. זה חלק מאד כייפי בקראנץ' שמתקבל אחר כך.
  7. מחממים שמן בגובה של 5-6 ס"מ בסיר ומביאים לנקודת רתיחה.
  8. מכניסים את חלקי העוף לשמן, 2-3 נתחים בכל פעם, ומטגנים עד להזהבה.
  9. מגישים מיד, רצוי בתוספת צ'יפס חם ורטבים.

 

למתכוני בשר נוספים, לחץ כאן.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס