דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוף יאסה סנגלי עסיסי במרינדת בצלים וחרדל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוף עסיסי במרינדת בצלים וחרדל בבישול ארוך

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: כשעה
  • מספר מנות: 6-8

מאת: דפני פתיחה

עוף יאסה הוא מן המאכלים המאפיינים ביותר של המטבח האפריקאי, ונחשב למאכל הלאומי של סנגל. הוא מתבשל לאיטו לאחר שהושרה במהלך הלילה בתערובת של בצל, חרדל ותבלינים, ומתקבל בתום הבישול כשהוא שחום, רך ועסיסי מאין כמותו.

עבור המתכון ניתן להשתמש בחלקי עוף שלם או בכרעיים, ולאחר הבישול הבצלים שהושרו כל הלילה במרינדה, פשוט נמסים אל תוך עצמם, ומעניקים לרוטב מרקם סמיך ומתקתק.

את העוף הסנגלי מומלץ להגיש לצד אורז לבן שיספוג את הטעמים, והרבה מפיות נייר, שכן – ליקוק אצבעות מובטח!

תמונה של העוף מוגש בצלחת

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 4 כרעיים מחולקים לשוק וירך
  • 3 בצלים גדולים
  • 1/2 כוס לימון
  • 3 כפות חומץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות גדושות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף שטוחה סוכר לבן
  • חופן זיתים מגולענים
  • מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מכינים את המרינדה:

  1. שוטפים היטב את הכרעיים ומייבשים בנייר סופג.
  2. את הבצלים קולפים וחותכים לרצועות צרות.
  3. מכניסים את הבצלים לקערה גדולה ומוסיפים לה את יתרת החומרים למעט הסוכר, הזיתים והשמן.
  4. מערבבים ולשים יחד את הבצלים עם חומרי המרינדה.
  5. מוסיפים את הכרעיים ומערבבים.
  6. מכנסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למהלך הלילה.

תמונה של העוף מוגש בצלחת

לאחר ההשריה ניגשים להכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר רחב, ומניחים בתוכו את הכרעיים.
  2. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה, ומוציאים מן האש.
  3. מסננים את הבצל מנוזלי המרינדה, ומכניסים את הבצלים לתוך השמן שבו טיגנו את העוף. מטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים לבצל המטוגן את הסוכר ומערבבים.
  5. מחזירים את העוף לסיר, את נוזלי המרינדה, ואת הזיתים, ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים ימוקמו בסיר בצורה שווה.
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לחום בינוני ומכסים את הסיר.
  7. מבשלים במשך שעה וחצי תוך שמערבבים מדי פעם.
  8. לאחר פרק זמן זה, מסירים את המכסה ומבשלים עוד 15 דקות ללא מכסה להצטמצמות נוספת של הנוזלים, ולעיבוי הרוטב.

תמונה של עוף יאסה סנגלי עסיסי במרינדת בצלים וחרדל

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.