עוף ממולא בתנור: עוף במרינדת יין ודבש, ממולא באורז ותפוחי עץ - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוף במרינדת יין ודבש, ממולא באורז ותפוחי עץ

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוף ממולא אורז בתנור

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 1 עוף שלם

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אין מנה עיקרית יותר קלאסית לראש השנה מאשר המתכון הזה. כל מאפייני החג מתאגדים ומתאספים לכדי מנה מרשימה וקוצרת מחמאות של עוף אשר הושרה במרינדת יין ודבש, ומולא עד אפס מקום בתערובת של אורז, תפוחי עץ ואגוזים, שסופגת את כל הטעמים הנפלאים של העוף והופכת לאחר האפייה לזהובה, רכה ונמסה בפה.

את העוף עצמו אפשר להכין ולמלא יום מראש, ולאפות ביום האירוח, דבר שחוסך זמן בערב של חג שעמוס גם ככה, ואם רוצים עוד יותר לקצר תהליכים אז גם את המלית ניתן להכין אפילו קודם לכן ולשמור יום יומיים במקרר, בכלי סגור, עד להכנה.

אפשר לאפות את העוף בכלי הגשה חגיגי ולהגיש אותו היישר מהתנור אל השולחן, או להחליט שרוצים הגשה אלגנטית יותר, ואז לאפות תפוחי אדמה שלמים בנפרד, להעביר את העוף הממולא לכלי נקי אחר, ולפזר אותם סביבו. מה שלא תבחרו, מדובר במנה עיקרית טעימה ביותר, כשהעוף יוצא רך ועסיסי ומתפרק מהעצם ממש.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

(אפשר להכפיל כמויות בהתאם לכמות העופות שרוצים להכין)

לעוף ולמרינדה:

1 עוף שלם גדול
1 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס דבש
1/4 כוס רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה מלח

עבור המלית:

1 בצל
1 תפוח עץ
50 גרם אגוזים קצוצים גס
50 גרם צימוקים בהירים
1/2 כוס פטרוזיליה קציצה
2 כפות דבש
1 כוס אורז לפני בישול
1 כוסות מים
מלח
מעט שמן קנולה לטיגון

מכינים:

  1. מערבבים יחד בקערה את כל חומרי המרינדה, ומכניסים לתוכה את העוף.
  2. מספיגים בעוף את כל חומרי המרינדה, ומשרים במקרר במשך 4-12 שעות.
  3. קולפים את הבצל וקוצצים אותו, ומטגנים במעט שמן עד להזהבה קלה.
  4. קולפים את תפוח העץ וחותכים אותו לקוביות, ומוסיפים לבצל המטוגן. מערבבים.
  5. מוסיפים לתערובת את האגוזים, הצימוקים והפטרוזיליה וממשיכים לטגן יחד עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את הדבש ואת המלח ומערבבים.
  7. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן יחד כדקה, תוך ערבוב.
  8. מוסיפים חצי מכמות המים, מביאים לרתיחה, ולאחר שהמים נספגים באורז, מוסיפים את יתרת המים. ממשיכים לערבב עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
  9. יוצקים את המרינדה של העוף לתוך תערובת האורז, מביאים לרתיחה, מערבבים עד שהתערובת נספגת באורז ומכבים את האש.
  10. ממלאים את העוף בתערובת, ומניחים בתבנית. אם נשארת מעט מהמלית, אפשר לפזר אותה סביב העוף.
  11. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך שעה וחצי בחום של 200 מעלות.
  12. מסירים את נייר הכסף, מנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה עד שהעוף מזהיב יפה. בשלב הזה ניתן למרוח אותו בעוד קצת דבש להזהבה מושלמת.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס