מתכון לעוף שלם בתנור ביין ודבש ממולא באורז, כבדים וערמונים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוף ביין ודבש ממולא באורז, כבדים וערמונים לצד תפוחי אדמה קטנים ונימוחים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוף שלם בתנור ביין ודבש ממולא באורז, כבדים וערמונים – מנה עיקרית לפרויקט פסח 2017

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

ממשיכים בפרויקט פסח במלוא המרץ, והשבוע אנו עם המנה העיקרית לחג. הפעם הבחירה נפלה על אחת המנות החגיגיות והאהובות ביותר על העם היושב בציון, והלא היא של עוף עסיסי הממולא בכל טוב.

מנה זו בעצם מהווה שלוש מנות נהדרות: עוף שזוף ומלא טעם לאחר שהושרה לילה שלם במרידנה נהדרת של יין לבן ודבש, מלית המורכבת מאורז, כבדים וערמונים, ותפוחי אדמה קטנים ונימוחים אפויים בקליפתם.

לשדרוג המנה השתמשתי בעוף ללא עצמות. (פשוט מבקשים מהקצב שיעשה זאת עבורכם) בצורה הזו מתקבלת כמות גדולה יותר של מלית, ואף מתאפשר לפרוס את העוף בנוחות, ולהניח בכל צלחת לסועד פרוסה יפיפיה ומלאה בכל טוב.

תמונה של העוף בכלי הגשה ותפוחי האדמה בקערה

שתי קטנות לפני שמתחילים:

  • השימוש בעוף מפורק מעצמות הוא מאד מומלץ אך אופציונלי, תוכלו לבחור גם להשתמש בעוף שלם רגיל או אפילו מספר של עופיונים. רק קחו בחשבון שבמידה ותשתמשו בעוף רגיל כמות המלית תצא גדולה יותר ותספיק אפילו לשני עופות.
  • בתום המילוי רצוי לקשור את הפתח הקדמי והאחורי של העוף בחוט שפגט (חוט גומי דק שקונים בכל החנויות המתמחות ובחד פעמי), וכן ללפף את החוט סביב העוף כדי למנוע התפרקות וגלישת המלית החוצה.

 

אז מה צריך?

  • 1 עוף שלם מפורק מעצמות (מבקשים מהקצב)
  • 1 מארז של תפוחי אדמה קטנים
  • פפריקה
  • מלח
  • שמן קנולה לפי הצורך במתכון
  • מספר עלי טימין טריים


למרינדה:

  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 1/2 כוס דבש
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח
  • 1 פפריקה מתוקה


למלית:

  • 3.5 כוסות אורז בסמטי לפני בישול
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 200 גרם כבדי עוף
  • 2 בצלים יבשים
  • 1 כרישה עבה או 2 דקות
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 200 גרם ערמונים קלויים וקלופים (משקית)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כורכום
  • מלח

תמונה של חלק מהמצרכים להכנת המתכון


אופן ההכנה:

מתחילים יום קודם בהשריית העוף במרינדה:

  1. שוטפים את העוף היטב מבחוץ ומבפנים ומייבשים אותו במגבת.
  2. מערבבים יחד את חומרי המרינדה ומכניסים לתוכה את העוף. משרים לילה במקרר כשמדי פעם רצוי להפוך אותו.


מכינים את המלית:

  1. מעבירים את האורז לסיר עם מעט שמן, מטגנים אותו שלוש דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה מחודשת, מתבלים במלח ובכורכום, מנמיכים את האש, ומבשלים עם מכסה סגור 20 דקות.
  2. ממליחים את הכבדים, צולים על רשת מעל אש גלויה עד שהם צלויים היטב, וקוצצים בסכין.
  3. קולפים את הבצל וקוצצים אותו.
  4. פורסים את החלק הלבן של הכרישה לפרוסות וקוצצים אותן.
  5. מטגנים את הבצל ואת הכרישה במעט שמן עד להזהבה קלה.
  6. את הערמונים קוצצים בסכין.
  7. מעבירים את האורז המוכן לתוך קערה גדולה, מוסיפים לקערה את הכבדים הקצוצים, את תערובת הבצל והכרישה, את הערמונים הקצוצים ואת הפטרוזיליה.
  8. מוסיפים לתערובת את היין ומערבבים. טועמים ומתקנים מלח באם צריך.
  9. מוציאים את העוף מהמשרה וממלאים אותו בתערובת. דוחסים אותה היטב פנימה ולתוך השוקיים. סוגרים את פתחי העוף בחוט שפגט ומלפפים מעט סביבו.
    תמונה של העוף ותפוחי האדמה בתבנית לפני האפייה בתנור
  10. מניחים את כל הכבודה הזו בתבנית התנור.
  11. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומעבירים אותם לקערה גדולה.
  12. בקערית קטנה מכינים תערובת של 1/2 כוס שמן, כף פפריקה מתוקה ומלח.
    מורחים את תפוחי האדמה בתערובת ומפזרים אותם בצידי העוף.
    מורחים גם את העוף בתערובת השמן והפפריקה.
  13. את נוזלי המשרה שנשארו בקערה יוצקים על תפוחי האדמה והעוף, ומפזרים מעט עלי טימין טריים.
  14. מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות כשעה וחצי. לאחר מכן מסירים את נייר הכסף, מערבבים את תפוחי האדמה כדי שיקבלו נוזלים מכל הכיוונים, יוצקים מעט מהרוטב שבמחבת על העוף, מנמיכים את התנור ל- 180 מעלות וממשיכים לאפות עד שהעוף ותפוחי האדמה מזהיבים.

הריח כבר יטריף אתכם ויגיד לכם מתי המנה הנהדרת הזו מוכנה. בשבוע הבא – תוספת מקסימה וטעימה במיוחד וקינוח חגיגי.

תמונה של העוף בכלי הגשה ותפוחי האדמה בקערה מוגשים לצד מצות

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס