מתכון לעוגת תפוחים עם שטרויזל אגוזים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת תפוחים עם שטרויזל אגוזים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת תפוחים בחושה עם שטרויזל אגוזים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

לעוגה: (תבנית 26 או מלבנית 27*30)

  • 5-6 תפוחי עץ חמוצים (גרנד סמית)
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כף קינמון גדושה
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח
  • 2 שקיקי אבקת אפייה

לשטרויזל:

  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח
  • 100 גרם מרגרינה (למי שמוותר על פרווה ניתן להמיר בחמאה)


אופן ההכנה:

  1. מגררים בפומפיה דקה את התפוחים עם הקליפה (למי שיש- קל יותר לעשות זאת עם מעבד מזון), מוסיפים את שאר החומרים לעוגה ומעבירים לתבנית משומנת.

להכנת השטרויזל: 

  1. לשים את החומרים עד לקבלת בצק ומגרדים בפומפייה מעל העוגה.
  2. אופים כ- 45 דקות בתנור בחום של 150 מעלות עד להזהבה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס