מתכון לעוגת תפוזים ושקדים מהירה וקלה להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת תפוזים ושקדים עסיסית ב-5 דקות עבודה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת תפוזים בחושה מהירה וקלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

חורף הוא לא חורף עד שמציף את הבית ריח נפלא של הדרים המעיד על עוגת תפוזים נפלאה הנאפית לאיטה בתנור, ועל אחת כמה וכמה אם יש בה את כל היתרונות שאפשר לבקש מעוגה מושלמת.

עוגת התפוזים הנהדרת הזו מכילה שקדים טחונים, המקנים לה טעם מעט מרציפני והופכים אותה לרכה, עסיסית, ומאד מאד לחה. היא תופחת נהדר, ונשארת גבוהה ומרשימה, ואם כל זה לא מספיק, אז יחד עם הכל היא גם פרווה, כך שמתאימה גם לרגישים ללקטוז וגם לקינוח ארוחה בשרית. זיגוג סוכר תפוזי ישלים את ההופעה, והרי לכם חורף בהתגלמותו.

מושלמת, כבר אמרתי? אמרתי! מה שנדרש מכם זה רק להיצמד לחוק אחד ובל יעבור שדרוש לטעמה העשיר – חובה להשתמש בתפוזים טריים! התפוזים עכשיו בשיא עונתם, מתוקים ומלאי מיץ. משני תפוזים יוצאת בערך כוס מיץ הדרושה לעוגה, ואל תשקלו אפילו להשתמש במיץ קנוי.

ערבוב מהיר, חמש דקות עבודה בול על השעון, ולתנור. יוצאות שתי תבניות אינגליש קייק, אחת שימו על השיש, ואת השנייה תקפיאו לשבוע הבא.

תמונה של העוגה בכלי הגשה לצד צלוחית שקדים וספלי קפה


עוגת תפוזים ושקדים עם זיגוג סוכר

החומרים:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 שקיק + כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף תמצית ווניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
  • 1 כף גרידת קליפת תפוז
  • 1 כף גרידת קליפת לימון


לזיגוג:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3-4 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כפית גרידת קליפת תפוז


לעיטור- 

  • שבבי שקדים קלויים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים יחד את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והמלח.
  2. בקערה נפרדת (אפשר במערבל או עם מקצפה ידנית) מקציפים את הביצים עם הסוכר, השמן ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת תפוחה מעט.
  3. מוסיפים את קליפות ההדרים המגורדות.
    תמונה של העוגה לאחר האפייה
  4. מוסיפים לסירוגין, תוך כדי ערבוב את מיץ התפוזים ואת תערובת הקמחים ומאחדים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק. אל תנסו להכניס את המסה לתבנית אחת, למרות שנראה שיש עוד מקום בתבנית, משום שהעוגה תופחת, והיא תגלוש ולא תיאפה מספיק טוב מבפנים.
  6. אופים 50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת, בחום של 150 מעלות.
  7. מצננים על השיש.


מכינים את הזיגוג: 

מערבבים את אבקת הסוכר עם 3 כפות מיץ תפוזים ועם גרידת קליפת התפוז.
התערובת צריכה להיות אחידה אך בצקית ולא דלילה. אם התערובת עדיין לא התאחדה אז מוסיפים עוד כפית מיץ. מעבירים את הזיגוג לשקית זילוף, מזליפים על העוגה, ובוזקים מעל הכל מעט שבבי שקדים קלויים.

תמונה של העוגה בכלי הגשה

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס