מתכון לעוגת תפוזים הפוכה קלה להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת תפוזים הפוכה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת תפוזים הפוכה קלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

גם לדעתכם אין כיף יותר מלהתפנק בפרוסה של עוגת תפוזים טובה ליד הקפה?

עסיסית ונהדרת בניחוח הדרי וממכר, היא בהחלט העוגה מושלמת לקראת הימים הקרים הבאים עלינו לטובה.

הפעם עוגת התפוזים הקלאסית מקבלת שידרוג חגיגי,

עם פרוסות תפוזים בסירופ שמסדרים במעגל על התחתית,

ומעניקות לעוגה מראה חגיגי ברגע שהופכים את התבנית.

העוגה עצמה מתקבלת רכה ואוורירית אפילו מבלי שצריך להפריד ביצים,

ואם זה לא מספיק, היא אפילו פרווה ותהיה נהדרת לצד כוס קפה טובה.

תמונה של העוגה בכלי הגשה

החומרים:

לפרוסות תפוזים בסירופ:

  • 2 תפוזים קטנים
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 240 מ"ל (כוס) מים


לעוגת תפוזים:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 300 גרם (כוס וחצי) סוכר
  • 200 גרם (כוס) שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 240 מ"ל (כוס) מיץ תפוזים, סחוט טרי
  • 4 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה:

לפרוסות תפוזים בסירופ:

  1. שוטפים את התפוזים, ופורסים אותם בקליפתם לפרוסות דקות בעזרת סכין משוננת.
    מבשלים בסיר קטן סוכר ומים עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה.
  2. מנמיכים מעט להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 10 דקות נוספות לקבלת סירופ סמיך.
  3. מוסיפים את פרוסות התפוזים, ומבשלים לעוד כ-15 דקות, כך שפרוסות התפוזים הופכות מעט שקופות ומזוגגות. מפזרים את פרוסות התפוזים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים.
  4. את הסירופ הנותר שומרים בצד.


לעוגה:

  1. מחממים תנור לחום 170 מעלות. מערבבים בקערה קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ו-200 גרם (כוס) מכמות הסוכר. מערבבים בקערה נפרדת שמן, תמצית וניל, גרידת תפוז ומיץ תפוזים.
  2. מקציפים במערבל חשמלי ביצים שלמות עם מלח ויתרת כמות הסוכר בהדרגה במשך 5 דקות לקציפה בהירה ותפוחה מאוד.
  3. מוסיפים למערבל את החומרים היבשים בכמה פעמים לסירוגין עם הנוזלים תוך עירבול במהירות נמוכה רק עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מסדרים את פרוסות התפוזים על תחתית תבנית 24 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה,
  5. יוצקים מעל את בלילת העוגה ואופים 55-60, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. כדאי לכסות את העוגה לקראת סוף האפייה בנייר אלומיניום רופף על מנת שלא תשחים יתר על המידה. מצננים בתבנית כ-10 דקות, הופכים על צלחת הגשה, ומברישים בנדיבות בסירופ התפוזים שנותר.

תמונה של העוגה לאחר שחתכו ממנה פרוסה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס