מתכון לעוגת תמרים רכה במלית גבינה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת תמרים רכה במלית גבינה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת תמרים בתבנית קוגלהוף

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

ראש השנה כבר מאחורינו, אך יום כיפור וסוכות עדיין לפנינו,

ובאווירת חגי תשרי, זה בדיוק הזמן להתפנק בעוגת תמרים רכה ועסיסית,

בעלת צבע שחום, מרקם עסיסי וטעם נפלא שיהיה אהוב על ילדים ומבוגרים.

 

את העוגה אופים בתבנית קוגלהוף על מנת להעניק לה מראה מרשים,

ומוסיפים מעל זיגוג מהיר הכנה של אבקת סוכר.

עם זאת ההפתעה האמיתית מתגלה דווקא בזמן שפורסים את העוגה-

מלית חבויה של עוגת גבינה, שמוסיפה לה צבעוניות וטעם נפלא.

העוגה תהיה נהדרת לאירוח בחגים, לשבירת הצום ולאירוח נעים וטעים בסוכה.

ושתהיה לכולנו גמר חתימה טובה!

תמונה של העוגה בכלי הגשה ופרוסה ממנה חתוכה

החומרים:

למלית גבינה:

  • 250 גרם (גביע) גבינת שמנת 25%, בטמפרטורת החדר
  • 80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם חמאה, רכה מאוד
  • 2 כפות קמח


לעוגת תמרים:

  • 330 גרם (שתי כוסות ושליש) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • קורט ציפורן
  • 150 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • 300 גרם (כוס) ממרח תמרים
  • 200 מ"ל (גביע) יוגורט לבן
  • 1 כפית תמצית וניל


לזיגוג (לא חובה):

  • 1 כפית גדושה קפה נמס
  • 1-3 כפות מים חמים
  • 150 גרם (שקית וחצי) אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

למלית גבינה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף 24 ס"מ.
  2. מערבבים יחד בקערה גבינת שמנת, סוכר, ביצה ותמצית וניל.
  3. מוסיפים חמאה רכה וקמח וטורפים לתערובת חלקה. שומרים בינתיים במקרר.


לעוגת תמרים:

  1. מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון וציפורן.
    בקערת מערבל חשמלי מקציפים חמאה רכה עם מלח ושני סוגי הסוכר 5 דקות לקציפה בהירה ורכה.
  2. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם תוך הקצפה לאחר כל תוספת. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לסירוגין עם ממרח התמרים, היוגורט ותמצית הוניל בכמה פעמים תוך עירבול במהירות נמוכה רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. משטחים בתבנית 2/3 מבלילת עוגת התמרים, ויוצרים בבלילה תעלה עמוקה בעזרת כף.
  4. ממלאים את התעלה במלית הגבינה. יוצקים בעדינות מעל לגבינה את יתרת הבלילה כך שמכסה את המלית, ומשיישים את התערובת קלות מאוד בעזרת סכין. אופים במשך שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים כמה דקות ומסירים מהתבנית. מצננים היטב.


לזיגוג:

  1. ממיסים קפה בכף של מים חמים. שמים בקערה קטנה את אבקת הסוכר ומוסיפים את הקפה המומס.
  2. מערבבים, ומטפטפים פנימה עוד מים חמים בהדרגה לפי הצורך תוך כדי עירבוב, רק עד לקבלת זיגוג סמיך אך מעט נוזלי.
  3. יוצקים את הזיגוג על העוגה.

תמונה של העוגה בכלי הגשה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס