מתכון לעוגת שיש בחושה, קלה וטעימה במיוחד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת שיש קלה וטעימה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת שיש בחושה וקלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

עוגה פרווה בחושה, קלה להכנה ונהדרת עם הקפה. הופכת כל שבת בבוקר או סתם אחר צהריים שגרתי לחגיגה.

החומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

  • 2.5 כוסות קמח תופח
  • 1.5 כוס סוכר
  • 1 חב' מרגרינה בטמפ' החדר (או חמאה למי שלא מעוניין בעוגת פרווה)
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מים או כוס מיץ תפוזים או כוס חלב

לחלק השוקולדי:

  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות סוכר


אופן ההכנה:

  1. מערבלים בקערת המיקסר את כל החומרים (למעט הקקאו והסוכר השייכים לחלק השוקולדי) עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. ממלאים חצי תבנית אינגליש קייק בחצי מהתערובת.
  3. מערבבים את הקקאו והסוכר ומוסיפים למחצית הנותרת של התערובת.
  4. מוסיפים את העיסה לתבניות ובעזרת סכין יוצרים "קישקושי" שיש לפי רצונכם.
  5. זהו, מכניסים לתנור ל-30-40 דקות בחום בינוני-גבוה (בתנור שלי זה 150 מעלות) ו/או עד שהקיסם שהכנסתם למרכז העוגה יוצא נקי.
  6. כשהעוגה מתקררת אפשר לזרות מעליה אבקת סוכר לקישוט.

תמונה של פרוסות מהעוגה מוגשות בצלחת

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס