מתכון לעוגת שושני רוגלך שמרים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת שושני רוגלך

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת שמרים שושני רוגלך בטעם שוקולד

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אין דבר שמשתווה לעוגת שמרים טרייה שיצאה הרגע מהתנור, במיוחד בחורף – הניחוח החמאתי והמתקתק שאפשר להריח כבר מחדר המדרגות, הטעם הטרי והממכר של הבצק הרך הממולא במלית משובחת, והתחושה עוד הרבה יותר טובה, כשמדובר בעוגת שמרים שהכנת בעצמך!

הפעם החלטתי לחזור לילדות, ולהפוך את מאפי הרוגלך האהובים לעוגת שושני רוגלך אחת גדולה – מרשימה וחגיגית מבחוץ, רכה וטעימה מבפנים, ומפוצצת במלית שוקולדית. בקיצור – עוגה של ילדות בטעם של פעם, כזו שהכי כיף לתלוש ממנה בהנאה, שושנה אחרי שושנה.

תמונה של העוגה בכלי הגשה

כמה דברים לפני שמתחילים:

  • המלית במתכון היא מלית רוגלך קלאסית, אך בטעם קקאו מודגש ובמתיקות מעודנת.
    במידה ומכינים את העוגה לילדים, ניתן להגדיל את כמות הסוכר במלית למתיקות רבה יותר.
  • אפשר לגוון ולהעשיר את המליות בתוספות טעמים לפי טעמכם האישי, כמו למשל קוקוס טחון, שוקולד צ'יפס, או אגוזים קצוצים.
  • כמו כל עוגת שמרים, העוגה במיטבה ביום ההכנה.
    ניתן גם להקפיא את העוגה מיד בתום האפייה, ולהפשיר לעצמכם שושנים בכל פעם שמתחשק.

 

החומרים:

לבצק שמרים:

  • 480 גר' קמח (3 כוסות + 6 כפות)
  • 80 גר' (1/3 כוס) סוכר
  • 8 גר' שמרים יבשים, או 25 גר' שמרים טריים
  • 50 גר' שקדים טחונים (חצי כוס), אפשר גם להמיר בקמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 20 גר' (2 כפות) שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 180 גר' (כוס פחות 4 כפות) חלב חמים
  • 100 גר' חמאה, רכה


למלית:

  • 125 גר' חמאה
  • 140 גר' (1/2 כוס + 3 כפות) סוכר לבן
  • 60 גר' (6 כפות שטוחות) קקאו
  • 1/2 כפית קינמון


להברשה:

  • 1 ביצה
  • 1 כפית חלב
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים
  • 100 גר' (חצי כוס) סוכר


כלים:

  • תבנית 24-26 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה

תמונה מקרוב של שושני הרוגלך

אופן ההכנה:

לבצק שמרים:

  1. במערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, סוכר, שמרים ושקדים טחונים.
  2. מוסיפים מלח, ביצים, שמן ותמצית וניל ולשים קלות. מוסיפים חלב חמים בהדרגה, ולשים לבצק אחיד.
  3. מוסיפים קוביות חמאה רכה, מעט בכל פעם תוך לישה, עד שנבלעת בבצק.
  4. לשים למשך כ-7 דקות לבצק אלסטי ומעט דביק.
  5. מעצבים את הבצק לכדור בידיים מקומחות, מעבירים לקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים להכפלת הנפח.


למלית:

  1. ממיסים חמאה, מוסיפים את יתרת חומרי המלית ומערבבים לתערובת חלקה.
  2. מצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מוציאים אוויר מהבצק, ומחלקים אותו לשניים.
  4. מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה דק ככל הניתן, בגודל של כ-35×45 ס"מ.
  5. משטחים על כל יריעה מחצית מהמלית בשכבה אחידה, ומגלגלים מהצד הרחב לרולדה ארוכה.
  6. פורסים לפרוסות של 4 ס"מ. מסדרים עיגול ראשון של פרוסות בצמוד להיקף התבנית, במרווחים קטנטנים ביניהן. חוזרים על הפעולה ומסדרים עיגול שני.
  7. לסיום מניחים במרכז שושנה גדולה כשהיא שוכבת על צידה. מכסים ומתפיחים כמעט עד הכפלת הנפח.

תמונה של העוגה בכלי הגשה לצד ספל שוקו

להברשה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים ביצה עם כפית חלב ומברישים את הבצק.
  2. אופים את העוגה במשך 20-22 דקות להשחמה יפה.
  3. בינתיים מבשלים בסיר קטן מים וסוכר, מביאים לרתיחה, ומבשלים לעוד 2 דקות.
  4. מצננים. מברישים את העוגה בסירופ מיד כשיוצאת מהתנור.

העוגה במיטבה ביום ההכנה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס