דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת קרם גבינה ובראוניס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת גבינה קרה ובראוניס שוקולד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

הספירה לאחור לקראת שבועות נמשכת,

והפעם מגוונים את עוגת הגבינה הצחורה והקלאסית,

והופכים אותה לעוגה קלה וטעימה לחובבי השוקולד, שלא יהיה מי שלא יאהב בשולחן החג-

עוגת קרם גבינה ובראוניס!

להכנת עוגה זו, אופים בסיס בראוני שוקולדי ועשיר שמכינים בקלות רבה מתערובת בחושה ומהירה,

ומשטחים מעל קרם גבינה עשיר וטעים ללא שום צורך בג'לטין.

לאחר שהעוגה מתקררת ומתייצבת, מצפים אותה בציפוי שוקולד שנוטף מהצדדים ומעניק לה מראה מפתה וחגיגי, שלא יהיה מי שיצליח לעמוד בפניו.

עמוסים במטלות לקראת החג?

תוכלו להכין את העוגה גם שבוע מראש ולשמור בהקפאה, ולהפשיר במקרר למשך הלילה ממש לפני החג.

תמונה של העוגה בצלחת הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלוחית

החומרים:

לבסיס בראוני:

  • 170 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 3 ביצים גדולות
  • 110 גרם (חצי כוס ועוד כף) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 35 גרם (רבע כוס) קמח, מנופה
  • 40 גרם (4 כפות) קקאו, מנופה


לקרם גבינה מהיר:

  • 500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה
  • 450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25-30%
  • 100 גרם (שקית) אבקת סוכר
  • 80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%


לציפוי:

  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. לבסיס בראוני: מחממים תנור ל-175 מעלות. ממיסים את החמאה עם השוקולד במיקרוגל או על גבי בן מארי ומצננים. מערבבים בקערה גדולה ביצים, סוכר ומלח. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים לבלילה חלקה.
  2. יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ואופים 20-22 דקות. מצננים היטב.
  3. לקרם גבינה מהיר: לאחר שהבראוני הצטנן, מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי הקרם פרט לגבינה הלבנה עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומקציפים קלות להטמעה.
  4. משטחים את הקרם על תחתית הבראוניס. במידה ומתכוונים להסיר את העוגה מהתבנית, יש לרפד את הדפנות בשקף או ברצועת נייר אפייה לפני יציקת הקרם. מקפיאים את העוגה למשך הלילה.
  5. ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לקרם חלק.
    מצננים לטמפרטורת החדר ויוצקים על העוגה. מעבירים למקרר לכמה שעות להפשרה לפני ההגשה.

תמונה של העוגה בכלי הגשה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.