מתכון לעוגת קדאיף יפיפייה קלה להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת קדאיף יפיפייה ומושחתת במילוי קרם וניל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת קדאיף עם קרם שמנת מתוקה קלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

החגים עוד פה, ובין אירוח לארוחה, עכשיו מתחילים לבנות גם את הסוכה, מה שאומר שבוע שלם של אושפיזין שיש לכבד ולפנק במני תקרובות וטעמים.

אז לקינוח הארוחה של ערב סוכות או לשאר ימי חול המועד מוגשת לכם בזאת עוגת קדאיף יפיפייה ומושלמת: שתי שכבות של קדאיף מתפצפץ המועשר באגוזים וסירופ סוכר, כשבניהם מונחת שכבת קרם עדינה וחלומית.

ומה הכי כיף? שלמרות שהיא נראית כאילו יצאה מקונדיטוריה, היא קלה ביותר להכנה, וההצלחה מובטחת.

תמונה של העוגה מלמעלה

 

עוגת קדאיף וקרם וניל (תבנית עוגה בקוטר 24)

החומרים:

  • 400 גרם אטריות קדאיף קפואות
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם אגוזים קצוצים דק
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כוס חלב
  • 80 גרם (שקית) אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • לקישוט: גרגירי רימון

 

אופן ההכנה:

מכינים את הקדאיף:

  1. מפשירים את הקדאיף בטמפרטורת החדר (עניין של חצי שעה גג), ומשטחים אותו בתבנית אפיה.
  2. שופכים את החמאה המומסת על הקדאיף ומערבבים אותה בעזרת הידיים עם הקדאיף.
  3. אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-20 דקות עד שהקדאיף מקבל צבע זהוב יפה.
    מומלץ מדי פעם להפוך את הקדאיף שבתבנית על מנת שכל החלקים יקבלו צבע.
  4. מצננים בטמפרטורת החדר.
  5. שוברים ומרסקים את הקדאיף בכפות הידיים לפירורים קטנים, ומערבבים את הקדאיף המרוסק עם האגוזים הקצוצים.

הערה: את החלק הזה ניתן להכין גם יום מראש ולשמור את הקדאיף בכלי סגור במקרר.

תמונה של הקדאיף בקערה

מכינים את סירופ הסוכר:

מכניסים את הסוכר עם המים ותמצית הווניל לסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים ללא מכסה במשך 15 דקות עד שהסירופ מצטמצם והופך סמיך מעט. מצננים.


מכינים את הקרם:

מקציפים במערבל את השמנת המתוקה ביחד עם החלב והפודינג עד לקבלת קרם יציב.


מרכיבים את העוגה:

  1. את מחצית הקדאיף מסדרים בתחתית תבנית העוגה. מיישרים ומהדקים.
  2. מזליפים על הקדאיף מחצית מסירופ הסוכר.
  3. שומרים כוס מהקרם עבור הקישוט ואת היתרה מניחים על שכבת הקדאיף שבתחתית, ומיישרים.
  4. על הקרם מניחים את יתרת הקדאיף, ומזיליפים עליו את שארית סירופ הסוכר.
  5. מקשטים בקרם שנותר ומעטרים בגרגרי רימון.
    מגישים ונהנים מהטעם ומהמחמאות.

תמונה של העוגה בצלחת הגשה

 

שיהיה חג שמח ומועדים לשמחה!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס