עוגת פרג ושוקולד חלומית
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת פרג ושוקולד חלומית

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 20

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

הפרג הוא ללא ספק הכוכב של חג הפורים, אך אצלנו בבית הוא מככב כל השנה בעוגה נהדרת ממתכון ותיק של אמא שלי, במרקם רך במיוחד, ועם ציפוי שוקולדי חלומי שפשוט הנאה צרופה להתענג עליה לצד כוס של משקה חם.

העוגה הזו מושלמת גם למשלוחי מנות שכן ההכנה שלה מאד מהירה, ממש בערבוב אחד של כף בקערה, ואחרי שמכינים ממנה תבנית גדולה, פשוט חותכים לריבועים ומחלקים בין המשלוחים ששומרים במקרר עד להגשה.

העוגה גם קופאת מעולה, כך שאפשר להכין אותה מראש, לחתוך לריבועים, ולשלוף כל פעם חתיכה כשמתחשק. מכיוון שאנו אופים אותה על נייר אפייה היא גם תתנתק בקלות מהתבנית, ולאחר הפשרה קלה בטמפרטורת החדר או בחום נמוך במיקרוגל, תהיה כמו חדשה.

חשוב מאד – למרות שניתן לרכוש פרג בשקיות מוכנות, רצוי להשתמש בפרג טחון טרי! זה עושה הבדל גדול בטעם של העוגה.

אז מה צריך שיהיה בבית?

לעוגה:

2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1.5 כוסות סוכר
150 גרם פרג טחון טרי
1 כוס חלב
1 כף תמצית וניל
200 גרם חמאה
4 ביצים
1 תפוח עץ קלוף ומגורד

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
10 גרם חמאה

מכינים את העוגה:

  1. לתוך קערה גדולה מכניסים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והפרג ומערבבים.
  2. יוצקים את החלב ואת תמצית הווניל לתוך סיר קטן.
  3. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לסיר.
  4. מבשלים יחד עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה.
  5. מורידים מהאש, מוסיפים לקערה עם הקמח והפרג ומערבבים.
  6. מוסיפים את התפוח המגורד ומערבבים.
  7. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. מרפדים תבנית בגודל של 30*25 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים.
  9. יוצקים את התערובת לתבנית.
  10. אופים בחום של 150 מעלות במשך 40 דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

מכינים את הציפוי:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערת זכוכית.
  2. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת החמאה ומחממים במיקרוגל בפולסים קצרים, תוך ערבוב, עד להמסה מלאה.
  3. יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה.
  4. מכסים ושומרים במקרר או במקפיא.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס