מתכון לעוגת ביסקווטים פירמידה וניל ושוקולד אגוזים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת פירמידה וניל ושוקולד אגוזים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת ביסקווטים פירמידה וניל ושוקולד אגוזים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

החומרים:

  • 1 חבילת ביסקוויטים פתי בר בטעם וניל
  • 3 שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם אגוזים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם חמאה
  • 50 גרם אגוזים
  • חלב (כמויות יינתנו בהמשך)


אופן ההכנה:

ראשית מכינים את הקרמים:

הכנת קרם הוניל: 

  1. מקציפים יחד 1+3/4 מיכלי שמנת מתוקה עם 1 כוס חלב ואינטסנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. מחלקים את הכמות לשלושה חלקים שווים.

הכנת קרם השוקולד אגוזים:

  1. מקציפים יחד מיכל 1 של שמנת מתוקה, כוס חלב 1 ואינסטנט פודינג אגוזים.
  2. ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד עד לקבלת קרם חלק.
  3. מחלקים את הכמות לשני חלקים שווים.
  4. מוסיפים לקצפת שתי כפות מקרם השוקולד לשם השוואת טמפרטורה ומערבבים בעדינות.
  5. מוסיפים את יתרת השוקולד תוך כדי ערבוב עדין עד שכולו נטמע בקרם.

בניית הפירמידה:

  1. מוזגים חלב לתוך צלחת עמוקה.
  2. טובלים את צידו הפנימי של כל ביסקוויט בחלב ומתחילים לסדר את הביסקוויטים בתבנית מלבנית באורך של כ-30 ס"מ.
  3. יוצרים שלוש שורות ארוכות של ביסקוויטים לכל אורך התבנית.
  4. מורחים על הבסקוויטים חלק אחד של קרם השוקולד (שכבה ראשונה).
  5. מסדרים שכבה נוספת של ביסקווטים על קרם השוקולד באותה הצורה כמו השכבה הראשונה, כולל הטבילה בחלב.
  6. מורחים על הביסקוויטים חלק אחד של קרם הוניל (שכבה שנייה).
  7. מסדרים שכבה נוספת של ביסקווטים באותה הצורה ומורחים את קרם השוקולד הנותר (שכבה שלישית).
  8. עכשיו חוזרים על אותה הפעולה:  מניחים שכבת בסקוויטים נוספת ומורחים מעליה את החלק השני של קרם הווניל (שכבה רביעית).
    על שכבה זו יש להניח תלולית קצת יותר גבוהה של קרם בשורה המרכזית.
  9. בעזרת סכין ארוכה מרימים את החלק הימני של הביסקוויטים כלפי פנים העוגה.
  10. חוזרים על הפעולה גם עם הצד השמאלי וסוגרים.
  11. מצפים את העוגה עם החלק השני של קרם הווניל.
  12. ממיסים 100 גרם שוקולד יחד עם 25 גרם חמאה ורבע קופסת שמנת מתוקה עד לקבלת קרם חלק, אותו מורחים על העוגה בעזרת כף.
    אין צורך להקפיד על הצורה משום שזה יוצא מאוד יפה כשהשוקולד מתפזר לכל הכיוונים.
  13. מפזרים מעל השוקולד אגוזים קצוצים.

תמונה של העוגה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס