מתכון לעוגת פאדג' שוקולד ללא קמח וללא תוספת סוכר - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת פאדג' שוקולדית ללא קמח וללא תוספת סוכר מ-5 מרכיבים בלבד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת פאדג' שוקולד ללא קמח וללא תוספת סוכר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

אין כמו עוגות שוקולד לשמח לבב אנוש, אך ישנם רבים שאינם יכולים ליהנות מהן וזאת מסיבות אלו ואחרות שבגינן הם ממעטים לצרוך אותן, שלא לומר – נמנעים.

לטובת אלה נולדה העוגה השוקולדית שלפניכם, שאף שלא תמצאו במרכיבים שלה טיפה אחת של קמח או תוספת של סוכר היא גם יפה וגם טעימה.

על הטעם השוקולדי אחראית אבקת קקאו משובחת ואילו המתיקות שלה מגיעה מרסק תפוחים ללא סוכר ומעט ממתיק מלאכותי.

ואם כל זה לא מספיק, אז היא גם סופר מהירה להכנה וכוללת אך ורק חמישה מרכיבים בלבד. התוצאה רכה ועסיסית, כשאחרי לילה במקרר היא משתבחת אף יותר..

תמונה של פרוסה מהעוגה מוגשת בצלחת

החומרים הדרושים:

  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס תחליף סוכר (מהסוג שמחליף סוכר ביחס של 1:1)
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 100 גרם חמאה
  • 226 גרם (2 מיכלים) של רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

תמונה של המצרכים להכנת העוגה

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את הביצים במיקסר יחד עם תחליף הסוכר במשך חמש דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל ומוסיפים לתוכה את הקקאו.
  3. מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
  4. מוסיפים את קרם הקקאו לקצף הביצים ומערבלים עד שהתערובת הופכת להיות בצבע שוקולדי אחיד.
  5. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים לתערובת אחידה.
  6. יוצקים את התערובת הנוזלית לתבנית מלבנית בגודל של 18*25 ס"מ, שמכוסה בנייר אפייה.
  7. אופים בחום של 150 מעלות, כ-40 דקות עד אשר העוגה יציבה.
    תמונה של העוגה לאחר האפייה בתנור
  8. מצננים בטמפרטורת החדר, ושומרים במקרר.

למי שחייב, אבל ממש לא יכול לוותר על הקרם שלו בעוגה, ניתן להכין ציפוי כך:

  • 100 גרם שוקולד ללא תוספת סוכר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול 15%

ממיסים יחד במיקרוגל תוך ערבוב לסירוגין עד לקבלת קרם חלק.

לקישוט – מגרדים מעל הקרם מעט שוקולד מריר ללא תוספת סוכר.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס