מתכון לעוגת (פשטידת) פסטה עם תרד וגבינות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת ספגטי עם תרד ומוצרלה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת פסטה עם תרד וגבינות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

לטובת המקפידים על ארוחות נטולות בשר בשבוע של תשעה באב, וגם לטובת אלה שסתם מחפשים את הדבר הטוב הבא, תובא המהממת שלפניכם. טוב, זו הרי לא באמת עוגה. יותר פשטידה, אם תתעקשו. מה שכן, היא יוצאת כל כך עגולה, יפה ומפוארת, כך שבהחלט אפשר להכתיר אותה ככזו.

תקראו לה איך שתרצו, אבל ספגטי מבושל, בתוספת תרד, ביצים וגבינות, יהפכו בערבוב מהיר לארוחה מלאה ומשביעה שכל בני הבית ישמחו לאכול.

תמונה של עוגת הספגטי בכלי הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

החומרים הדרושים להכנת היפיפייה הזו:

  • 500 גרם ספגטי מבושלים לפי ההוראות
  • 200 גרם עלי תרד נקיים ושטופים
  • 1 בצל קצוץ
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 5 ביצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • כ- 2 כפות פירורי לחם
  • מעט שמן זית לטיגון והזלפה

תמונה של המצרכים להכנת המתכון

וכך מכינים:

  1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים עוד שתי דקות יחד עד אשר התרד הופך סמרטוטי.
  3. מקררים מעט, וסוחטים את תערובת התרד/בצל מהנוזלים.
  4. מעבירים את התרד המטוגן לקערה גדולה, ומוסיפים את הגבינות, הביצים, והתבלינים. טועמים מעט על קצה הלשון, ומתקנים מלח באם צריך.
  5. מערבבים (בכפות הידיים) את כל החומרים ומעבירים לתבנית עגולה מתפרק בגודל 24.
  6. מפזרים את פירורי הלחם ומזליפים מעט שמן זית.
    תמונה של הספגטי לפני האפייה
  7. אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-45 דקות עד אשר המאפה מזהיב.
  8. מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית ומגישים.

תמונה של עוגת הספגטי בכלי הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס