מתכון לעוגת מוס שוקולד על תחתית בראוניז - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת מוס שוקולד על תחתית בראוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת מוס שוקולד על תחתית בראוניז | דפני פתיחה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

החומרים:

החומרים לבסיס הבראוני:

תבנית 24

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 125 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות קקאו
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים

החומרים למוס השוקולד:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כוס חלב

החומרים לציפוי השוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם חמאה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • לקישוט – מעט שערות חלבה

 

אופן ההכנה: 

הכנת הבסיס:

  1. ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה.
  2. בקערת המיקסר מקציפים את הסוכר והביצים לתערובת נפוחה ואוורירית.
  3. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  4. מוסיפים את הקקאו, הקמח והאגוזים ומערבבים עד לאחידות.
  5. משטחים בתבנית משומנת בגודל של 24-26 ומכניסים לתנור לחמש עשרה דקות בחום של 150 מעלות עד שהמעטה העליון של העוגה מתחיל להיסדק.
  6. מצננים היטב.

שימו לב 1:

אם תשתמשו בתבנית 24 העוגה תצא מאד גבוהה ואילו בתבנית 26 היא תצא נמוכה יותר. לשיקולכם.

שימו לב 2:

אין לאפות את הבסיס זמן רב מדי בכדי שלא יתייבש, אין צורך לחכות עד להוצאת גפרור נקי וכדומה.
ברגע שהעוגה מתחילה להיסדק יש להוציא אותה מהתנור- גם אם היא מעט רוטטת, היא תתייצב בהמשך.

הכנת המוס:

  1. שופכים לקערת המיקסר את השמנת, החלב, האינסטנט ואבקת הסוכר.
  2. מקציפים לקרם חלק ויציב.
  3. מורחים על תחתית הבראוני הקרה.
  4. ממיסים במיקרו את השוקולד, השמנת והחמאה ומורחים את הקרם על גבי העוגה בעודו חם.
  5. מכניסים למקרר ל-4 שעות ולאחר מכן ניתן לשחרר את העוגה מן התבנית.
  6. מפזרים מעט שערות חלבה לקישוט.
    ניתן לגוון עם שברי שוקולדה לבנה או כל קישוט אחר שמתחשק לכם.

תמונה של העוגה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס