מתכון לעוגת מוס שוקולד וכדורי קוקוס כשרה לפסח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת מוס שוקולד וכדורי קוקוס לפסח

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת מוס שוקולד וכדורי קוקוס כשרה לפסח

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 3-4

פסח מתקרב בצעדי ענק, ניקיונות הבית הסוערים כבר בשיאם,

והגיע הזמן לסגור את התפריט לערב החג.

אם גם אתם עדיין לא בחרתם עוגה כדי לקנח איתה את ליל הסדר,

קבלו מתכון מנצח לעוגה חגיגית וקלאסית לפסח בטעמים שכולם אוהבים-

עוגת קוקוס ומוס שוקולד מרשימה, מקושטת בכדורי קוקוס המעניקים לה מראה מרשים

שתהיה אהובה על מבוגרים וילדים.

אם זה לא מספיק, העוגה אינה מכילה קטניות ואפילו ניתן להכין אותה בגירסת פרווה.

מי שרוצה להקל על ההכנה עוד יותר, יכול גם לוותר על כדורי הקוקוס ולפזר על העוגה מעט קוקוס טחון-

העוגה תתקבל יפה וטעימה גם בלעדיהם. שיהיה לכולנו פסח שמח וכשר!

תמונה של העוגה בכלי הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת


החומרים:

לתחתית קוקוס:

  • 3 חלבונים, בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 100 גרם (שקית) קוקוס טחון
  • 1 כפית תמצית וניל


לקרם שוקולד:

  • 1000 מ"ל (4 מיכלים) שמנת מתוקה, או שמנת צמחית
  • 400 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • קורט מלח
  • 1-2 כפות אבקת סוכר


לכדורי קוקוס:

  • 150 מ"ל (חצי כוס ועוד 2 כפות) שמנת מתוקה, או קרם קוקוס
  • 150 גרם (שקית וחצי) אבקת סוכר, מנופה
  • קורט מלח
  • 300 גרם (3 שקיות) קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:

לתחתית קוקוס:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מערבל חשמלי מקציפים חלבונים ומלח לקצף רך. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים היטב עד לקבלת קצף לבן, יציב ומבריק. מוסיפים קוקוס טחון ותמצית וניל ומקפלים להטמעה.
  2. משטחים בתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות להזהבה יפה. מצננים.


לקרם שוקולד:

  1. ממיסים במיקרוגל גביע וחצי (375 מ"ל) של שמנת מתוקה או שמנת צמחית עם שוקולד מריר קצוץ וקורט מלח, מערבבים לתערובת חלקה ומעבירים לקירור ל-4 שעות לפחות.
  2. מקציפים במערבל חשמלי את קרם השוקולד הקר עם יתרת כמות השמנת המתוקה לקרם יציב.
  3. מוסיפים 1-2 כפות אבקת סוכר לפי הטעם ומשטחים על תחתית הקוקוס.
  4. מעבירים לקירור למשך הלילה.


לכדורי קוקוס:

  1. מערבבים בקערה שמנת מתוקה או קרם קוקוס עם אבקת סוכר מנופה ומלח לתערובת חלקה. מוסיפים קוקוס טחון ומערבבים.
  2. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים של 3 ס"מ על ידי מעיכת התערובת באגרוף כף היד ומעבירים לקירור לשעה.
  3. מסדרים על העוגה ומגישים.

תמונה של העוגה לאחר שחתכו ממנה פרוסה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס