מתכון לעוגת מוס שוקולד וקראנץ' אגוזים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת מוס וקראנץ' אגוזים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת מוס שוקולד מריר וקראנץ' אגוזים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

את העבודה רצוי להתחיל יום קודם בהמסת השוקולד והשמנת עבור המוס, אותם יש לקרר היטב במהלך הלילה על מנת שיהיו מוכנים עבור העוגה למחרת.

החומרים למוס (להכנה יום מראש):

  • 1/2 שקית ג'לטין
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 3 מיכלי שמנת מתוקה
  • 3 חפיסות שוקולד מריר


הכנת המוס:

  1. ממיסים את הג'לטין במים.
  2. מחממים את השמנת בסיר עד לסף רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את הג'לטין והשוקלד תוך כדי ערבוב עד שהם נמסים.
  3. מעבירים לכלי אטום ומצננים במקרר למשך לילה.
  4. למחרת מקציפים עד לקבלת קצף אוורירי (להיזהר לא להקציף יותר מדי כדי שלא יהפוך לחמאה…) ומכינים את תחתית הקראנץ'.


החומרים ואופן הכנת תחתית הקראנץ בתבנית 26:

  • 2 כוסות אגוזים קצוצים
  • 3 כפות קקאו
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  1. מערבבים הכל יחד, משטחים בתבנית ומקפיאים כשעה.
  2. מניחים את המוס על שכבת הקראנץ' ושוב מקפיאים כשעה.

הכנת הציפוי:

ממיסים במיקרו חצי מיכל שמנת מתוקה עם חפיסת שוקולד מריר, מקררים 5 דקות תוך כדי ערבוב ומצפים את העוגה היטב.

תמונה של העוגה בצלחת הגשה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס