מתכון לעוגת לימון בחושה לימונית במיוחד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת לימון לימונית במיוחד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת לימון בחושה לימונית במיוחד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

החומרים לתבנית בגודל 26 :

  • 5 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 כוסות סוכר
  • 2+1/2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי


אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם המלח עד לקבלת קצף גמיש ומעבירים לקערה נפרדת.
  2. מעבירים לקערת המיקסר (בלי לנקות) את החמאה, הסוכר, הוניל וגרידת הלימון ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה.
  3. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה.
  4. מערבבים את השמנת המתוקה עם מיץ הלימון.
  5. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.
  6. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואת השמנת/ לימון לסירוגין עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  7. מוסיפים לתערובת את קצף החלבונים בתנועות קטיפתיות.
  8. משטחים בתבנית משומנת.
  9. אופים כ-45 דקות בחום של 150 מעלות עד שהקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
  10. מצננים את העוגה במשך 10 דקות ושופכים מעליה את הזיגוג החם.

 

החומרים ואופן הכנת הזיגוג:

  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • 200 גרם אבקת סוכר

מעבירים את חומרי הזיגוג לסיר קטן ומבשלים יחד עד שהסוכר נמס ומתקבל נוזל צמיגי ומבריק. שופכים את הנוזל על העוגה בעודו חם.

תמונה של העוגה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס