מתכון לעוגת לימון יוונית בחושה עם נטיפי שוקולד לבן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת לימון יוונית עם נטיפי שוקולד לבן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת לימון יוונית בחושה עם יוגורט

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 8 דקות
  • מספר מנות: 2 תבניות אינגליש קייק

לרגל עם ישראל הנוהר בהמוניו לנפוש בתקופת החגים בגולה, קבלו את העוגה היוונית שלי! אני קוראת לה ככה בשל העובדה הפשוטה שהיא מכילה יוגורט יווני, אבל אתם מוזמנים להתאהב בה גם עם כל יוגורט אחר שתבחרו, ולפנטז שגם אתם על חופים צלולים שומעים קליספרה מכל הכיוונים.

בכל מקרה מדובר בעוגה האולטימטיבית. כזו שמביאה איתה ריחות של סתיו, רכה ולחה בדיוק כמו צריך ויחד עם זאת בחושה ומהירה להכנה. עוגה לימונית שמתאימה גם לאירוח בסוכה לאורחים שמגיעים בהפתעה, או לקפה של שבת בבוקר.

מכינים אותה בחמש דקות על השעון, בלי לספור את זמן האפייה כמובן, ומכיוון שמהכמות הזו יוצאות שתי תבניות של אינגליש קייק, אני נוהגת להשאיר אחת על השיש ואת השניה להקפיא לשבוע הבא.

זאת בהנחה, שלא חיסלתם את הראשונה בשישי ונשארתם בלי עוגה לשבת, כן?

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1 כף תמצית ווניל
4 ביצים
2.5 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
גביע (150 גרם) יוגורט יווני
1/4 כוס חלב
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כוס + 4 כפות נטיפי שוקולד לבן (שוקולד צ'יפס)

מכינים:

  1. מכניסים לקערת המערבל את החמאה עם הסוכר ותמצית הווניל, ומערבלים במהירות גבוהה.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחר השניה.
  3. ממשיכים להקציף עוד דקה עד שהתערובת הופכת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והיוגורט, וממשיכים לערבל במהירות נמוכה.
  5. מוסיפים את החלב ואת מיץ הלימון וממשיכים לערבל עוד מספר שניות.
  6. מוסיפים חצי כוס נטיפי שוקולד ומערבלים עד להטמעה בתערובת.
  7. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ויוצקים לתוכן את התערובת בכמות שווה.
  8. מפזרים שתי כפות נטיפי שוקולד מעל כל עוגה.
  9. מכניסים לתנור ואופים בחום של 150 מעלות במשך כ-40 דקות עד שהעוגות יציבות וזהובות.
  10. מצננים על השיש לפני ההגשה.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס