מתכון לעוגת לימון ויוגורט עסיסית - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת לימון ויוגורט חורפית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת לימון ויוגורט בחושה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

כשהגשם יורד בחוץ והרוח מתדפקת על החלונות,

אין כיף יותר מלהצטנף בסלון ליד התנור או המזגן,

עם כוס תה מחממת ביד אחת, ופרוסת עוגה בחושה טובה ומפנקת ביד השנייה.

הפעם מנצלים את עונת הלימונים שנמצאת עכשיו בשיאה,

ואופים עוגת לימון ויוגורט רכה, לחה ועסיסית שאי אפשר להפסיק ליישר,

אך הכנתה דורשת פחות מרבע שעה של עבודה.

לתוספת רכות, נבריש את העוגה המוכנה מיד בתום האפייה בסירופ לימוני שישמור אותה עסיסית במיוחד לאורך זמן. אז הכינו כוס תה טובה – העוגה כבר מוכנה!

תמונה של העוגה בכלי הגשה ופרוסה חתוכה ממנה

החומרים:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 350 גרם (כוס ושלושת רבעי) סוכר
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
  • קורט מלח
  • 4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 315 גרם (2 כוסות ורבע) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 200 גרם (גביע) יוגורט לבן
  • 80 מ"ל (שליש כוס) מיץ לימון


לסירופ לימון:

  • 80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מיץ לימון סחוט טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה עם סוכר, קליפת לימון מגוררת ומלח כמה דקות לקרם רך ואוורירי.  מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, תוך עירבול לאחר כל הוספה.
  3. מוסיפים קמח מעורב עם אבקת אפייה לסירוגין עם יוגורט לבן ומיץ לימון בכמה פעמים, ומערבלים רק עד לבלילה אחידה וסמיכה. משטחים את הבלילה בתבנית קוגלהוף 24-26 ס"מ משומנת ואופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים את העוגה 5-10 דקות בתבנית והופכים על צלחת הגשה.


לסירופ לימון:

מערבבים בקערה קטנה את חומרי הסירופ, ומטפטפים על העוגה בעזרת מברשת אפייה, עד ששותה את הסירופ במלואו. מצננים וזוללים.

תמונה של העוגה בצלחת הגשה ופרוסה ממנה בצלחת אישית

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס