מלפוף: עוגת כרוב ממולא בשר ואורז - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת כרוב ממולא – 'מלפוף'

תמונה גרסת הדפסה

מתכון כרוב ממולא בשר ואורז

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: משפחתי

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

וואוו! זו המילה שתשמעו כשתגישו את 'עוגת המלפוף' הזו לשולחן. עוגה שהיא בעצם מאפה של כרוב ממולא לעצלנים, שבמקום לטרוח ולגלגל אותם אחד אחד, פשוט מסדרים את עלי הכרוב והמלית בשכבות ומבשלים הכל יחד בתוך רוטב נפלא שחודר פנימה עד שהעלים נמסים ממש אל תוך עצמם, והופכים כל ביס מהמעדן הנפלא הזה לחלום בהתגלמותו, כשתערובת נהדרת של אורז עם בשר תשתלב בצורה מושלמת בין השכבות.

באמת שאין הרבה דרכים לתאר עד כמה שמדובר במשהו טעים. אפילו יותר מהממולאים הרגילים. הפרדת עלי הכרוב הינה מלאכה קלה במיוחד כשחולטים אותו במים רותחים ובעזרת מלקחיים שולפים אותם אחד אחד מן המים. 

בגמר הבישול אנחנו נניח לנוזלים להיספג עוד קצת אל תוך התבשיל, ואז נהפוך אותו על צלחת כך שהחלק התחתון יהיה כלפי מעלה, ויספק לנו חזות עוגתית מרהיבה.

מגישים לשולחן לרקע קריאות ההתפעלות של הסועדים, וחותכים למשולשים ממש כמו עוגה.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור הכרוב הממולא:

1 כרוב בגודל בינוני
1 בצל
1/2 קילו בשר טחון
1.5 כוסות אורז (לפני בישול)
2 כפות רסק עגבניות
עלים קצוצים מצרור פטרוזיליה
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל חנות
מלח ופלפל
מעט שמן קנולה לטיגון
1 כוס מי ברז

עבור הרוטב:

1 ליטר מים רותחים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל

מכינים:

מפרידים את עלי הכרוב:

  1. הופכים את הכרוב על משטח עבודה כך שהחלק התחתון שלו יהיה כלפי מעלה.
  2. בעזרת סכין חדה מסירים את השורש המרכזי.
  3. מכניסים את הכרוב בשלמותו לסיר גדול וממלאים במים עד שמכסים את כולו.
  4. מניחים על להבת הכיריים הגדולה, ומביאים לרתיחה.
  5. לאט לאט עלי הכרוב יתחילו להיפרד מעצמם, ובעזרת מלקחיים מוציאים אותם החוצה עד לסיום.

מכינים את המלית:

  1. משרים את האורז כחצי שעה במים, ומסננים.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים, ומטגנים עד שהבשר מתבשל, תוך שדואגים לפורר אותו היטב.
  4. מוסיפים את האורז ואת הפטרוזיליה הקצוצה, וממשיכים לטגן 2-3 דקות יחד תוך ערבוב.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
  6. מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, ומבשלים תוך ערבוב עוד כמה רגעים עד שהמים נספגים בתוך התערובת.
  7. מכבים את האש.

מכינים את הרוטב:

יוצקים את המים הרותחים לתוך משפך/כלי גדול, מוסיפים לתוכו את שאר מרכיבי הרוטב, ומערבבים.

מרכיבים:

  1. רצוי להשתמש בסוטז' בקוטר של כ 26-28 ס"מ, אבל גם סיר בקוטר דומה יהיה טוב לענין.
  2. יוצקים מעט מהרוטב על תחתית הסוטאז'.
  3. מרפדים את תחתית הסוטאז' (על הרוטב) בעלי כרוב, תוך שמקפידים שהחלק הדק יותר יהיה בתחתית והחלק עם הגידים העבים יהיה בשוליים הבולטים מחוץ לכלי.
  4. מניחים 1/3 מכמות המלית על העלים, ומשטחים ומהדקים היטב.
  5. יוצקים 2-3 כפות מהרוטב על המלית.
  6. מניחים שכבה נוספת של עלי כרוב, מרפדים את השכבה היטב ומשאירים את השוליים בולטים החוצה גם הם.
  7. מניחים 1/3 נוסף מהמלית, שוב משטחים היטב, יוצקים מעט מהרוטב, ומניחים מעליה עוד שכבת עלי כרוב עם שוליים בולטים החוצה.
  8. מניחים את החלק האחרון של המלית על השכבה, ושוב יוצקים מעט רוטב.
  9. מקפלים את שולי הכרוב שנשארו בולטים, כלפי פנימה, ואם נשארו כמה חורים אז ממלאים אותם בשאריות הכרוב שנותרו בצד, עד שהחלק העליון יהיה מכוסה לגמרי.
  10. יוצקים את יתרת הרוטב מסביב לכרוב הגדול הממולא שנוצר בסיר.
  11. מעבירים את הסוטאז' לכיריים ומביאים לרתיחה.
  12. מניחים צלחת על הכרוב הממולא, ומכסים במכסה.
  13. מנמיכים את האש ומבשלים שעה בחום בינוני נמוך.
  14. מכבים את האש ומשאירים תחת מכסה סגור עוד חצי שעה, לספיגת יתרת הנוזלים.
  15. פותחים את המכסה, מוציאים את הצלחת ששימשה כמישקולת, מניחים צלחת רחבה גדולה על פתח הסיר והופכים.
  16. מושכים את הסיר בזהירות כלפי מעלה ועוגת הכרוב שלנו תתנוסס לה בגאון על הצלחת.

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס