דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת יומולדת חגיגית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת יום הולדת בחושה חגיגית ומרשימה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

לכל חובב אפייה אמיתי, יש את מאגר המתכונים המנצחים הפרטי שלו בהישג יד.

תמיד יהיה שם המתכון המהיר לבראוניז הכי מוצלחים.

המתכון המושלם לעוגיות השוקולד צ'יפס הכי טובות שיש. העוגה הבחושה שכל בני הבית אוהבים,

עוגת גבינה טובה שמכינים פעם בשנה, וגם עוגת שוקולד טובה ומוצלחת,

כזו שתשמש אתכם באופן קבוע לכל יום הולדת שבא.

 

עוגת השוקולד הזו, היתה עוגת השוקולד הקבועה אצלי בבית במשך שנים,

והוכנה המוני פעמים לכל יום הולדת שדרש עוגה טובה בהתראה של כמה שעות מראש.

בכל מסיבה אליה הגיעה, תמיד זכתה לקבל תגובות נלהבות, בקשות לקבלת המתכון,

וכמובן יושרה עד כלות מבלי להותיר פירור.

ברגע שביקשו שאאפה עוגת יומולדת קלאסית לחגיגות יום ההולדת לאתר,

זה היה ברור שזו ההזדמנות לחלוק גם איתכם את המתכון המנצח הזה.

 

אז למה מדובר בעוגה המושלמת לימי הולדת?

ראשית העוגה מתקבלת מאוד גבוהה, ולכן גם מרשימה למראה.

שנית היא בטעם שוקולדי מודגש ובמרקם עשיר, או בקיצור – ממש טעימה.

בנוסף העוגה עשויה מחומרים בסיסיים שנמצאים אצלנו תמיד בהישג יד,

כך שאפשר להכין אותה בהתראה של כמה שעות מראש בלבד.

אבל לא פחות חשובה מכל אלה, היא העובדה שמדובר בעוגה בחושה,

שכל אחד יוכל לבחוש אותה לעבר התנור בהצלחה רבה.

 

 כמה דברים לפני שמתחילים:

  • למרות כמות הסוכר הגדולה למראית עין, כמויות הקקאו והשוקולד המריר שבמתכון מאזנים מאוד את המתיקות, כך שממש אין צורך לחשוש מעוגה מתוקה מדי.

  • העוגה מקבלת מרקם נפלא תודות לאפייה ארוכה בחום בינוני-נמוך, אז קחו נשימה, היאזרו בסבלנות ותנו לה להיאפות בקצב שלה.

  • העוגה המתקבלת גבוהה מאוד, ואפילו עולה קצת מעל לגובה הדפנות.
    חשוב לעקוב אחר ההנחיות במתכון ולרפד את דפנות התבנית בנייר אפייה שעולה מעל לגובה התבנית,  כך יהיו לעוגה קירות להישען עליהם, והיא תתקבל גבוהה ומרשימה.

  • במידה ומכינים את העוגה לילדים, אפשר גם להשמיט את כמות הקפה מהמתכון.
    במידה ומכינים את העוגה למבוגרים מביני עניין, הקפידו להשתמש בקפה משובח.

  • העוגה במיטבה כשהיא בטמפרטורת החדר אז מרקמה אוורירי יותר, לכן מומלץ לשמור את העוגה בתום האפייה מכוסה ובטמפרטורת החדר, ולעטר קרוב יחסית למועד ההגשה.
    את פרוסות העוגה הנותרות, אפשר לשמור בקופסא אטומה במקרר, ולחמם קלות במיקרוגל לפני הזלילה.

תמונה של העוגה בכלי הגשה לצד כוס פטל


החומרים:

לעוגת שוקולד עשירה:

  • 200 גר' חמאה
  • 250 גר' שוקולד מריר
  • 200 מ"ל (3/4 כוס + 2 כפות) מים
  • 2 כפות קפה נמס
  • 300 גר' (2 כוסות + 2 כפות) קמח
  • 60 גר' (1/2 כוס) קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 550 גר' (3/4 2 כוסות) סוכר
  • 1/3 כפית מלח
  • 4 ביצים גדולות
  • 70 מ"ל (1/3 כוס) שמן
  • 100 מ"ל (1/2 גביע) שמנת חמוצה, או יוגורט לבן


לציפוי שוקולד:

  • 125 גר' שוקולד מריר
  • 125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה


לקישוט ועיטור:

  • 125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
  • 1-2 כפות אבקת סוכר
  • ופלים טבולים בשוקולד וסוכריות צבעוניות
  • תותים טריים

אופן ההכנה:

לעוגת שוקולד עשירה:

  1. מחממים תנור לחום 160 מעלות. מרפדים תבנית קפיצית 24 ס"מ בנייר אפייה הגבוה בכמה ס"מ מגובה הדפנות.
  2. בסיר קטן מבשלים יחד חמאה, שוקולד ומים, מערבבים לתערובת חלקה.
  3. ממיסים קפה ב-2-3 כפות של מים רותחים, ומערבבים פנימה.
  4. מנפים לקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
  5. טורפים בקערה נפרדת ביצים, שמן ושמנת חמוצה או יוגורט.
  6. מוסיפים את תערובת הנוזלים לחומרים היבשים, ומערבבים לתערובת סמיכה.
  7. מוסיפים שוקולד מומס בהדרגה, ומערבבים לבלילה חלקה.
  8. יוצקים לתבנית, ואופים במשך שעה ו-40 דקות (כן!) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  9. שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר, ומעטרים קרוב יחסית למועד ההגשה.

 

תמונה של ציפוי וופלים בשוקולד ועוגיות

לציפוי שוקולד:

  1. בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, מערבבים לתערובת חלקה.
  2. מניחים לציפוי להצטנן, ויוצקים על העוגה. מעבירים לקירור קצר עד שהציפוי מתייצב.


לקישוט ועיטור:

  1. מקציפים במערבל חשמלי שמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה, ומזלפים תלוליות של קצפת סביב היקף העוגה.  
  2. קרוב למועד ההגשה מסדרים במרכז העוגה ופלים טבולים בשוקולד ובסוכריות צבעוניות ותותים טריים חצויים, או מעטרים בכל קישוט אחר שאוהבים.

 

תמונה נוספת של העוגה בכלי הגשה ולצידה כוס פטל

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

בושם בודקים ישירות על העור

ככה תדעי מה הריח האמיתי שלו

בושם זהה יכול להריח שונה על נשים שונות, לכן אל תתפתי לקנות אוטומטית את הבושם שאהבת על אישה אחרת לפני שבדקת אותו על עצמך.