דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת דבש עסיסית בציפוי טופי אגוזים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת דבש לראש השנה בציפוי טופי אגוזים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 16

מאת: דפני פתיחה

אין ספק שעוגת דבש בראש השנה היא מאסט, ולמרות שרובינו אוהבים לחזור אל העוגות הוותיקות והאהובות, תמיד כיף לנסות ולגוון עם מתכון חדש, שיפתיע ויעדכן את הטעמים המוכרים, ויעניק לבית ריחות מתוקים המבשרים את בוא השנה החדשה.

עוגת הדבש שהולכת לככב אצלי על השיש השנה היא רכה ועסיסית מאין כמותה, ומכילה ציפוי מופלא של קרם טופי ואגוזים. כזו שכל ביס ממנה הוא עושר קסום של טעמים.

עוגה נימוחה ועדינה, שמכינים ממש בקלות ובמהירות, ובלי סיבוכים מיותרים, ושגם אלה בבית שטענו נחרצות שהם לא אוהבים עוגות דבש, טרפו ביעילות.

בסיס העוגה עצמו הוא פרווה, ורק הציפוי חלבי, כך שבמידה ואתם רוצים אותה פרווה לחלוטין, ניתן להמיר את השמנת המתוקה בשמנת לבישול על בסיס סויה. כמו כן חשוב לדעת שאת העוגה ניתן להכין מראש, ולהקפיא עד לבוא החג.

עוגה על שולחן

אז מה צריך שיהיה בבית?

לעוגה:

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סילאן
3/4 כוס שמן
1 כוס מי ברז
2.5 כוסות קמח לבן
1 כף גדושה אבקת קקאו
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית ציפורן טחון
1 כפית קינמון

לציפוי טופי אגוזים:

1 כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה להקצפה
25 גרם חמאה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

חומרים לעוגה


מכינים את העוגה:

  1. מקציפים את החלבונים + הסוכר + המלח לקצף יציב.
  2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים + הדבש + הסילאן + השמן לתערובת אחידה.
  3. מערבבים בקערה נוספת את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, הציפורן והקינמון.
  4. מוסיפים מחצית מקערת הקמח אל תערובת החלמונים ומערבבים.
  5. מוסיפים את המים לתערובת ומערבבים.
  6. מוסיפים את יתרת התערובת של קערת הקמח, ומערבבים לתערובת חלקה.
  7. מעבירים את החלבונים המוקצפים אל תוך הקערה, ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. מעבירים לתבנית משומנת בגודל 26 ואופים בחום של 150 מעלות במשך 45/50 דקות עד שהעוגה יציבה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  9. מצננים את העוגה על השיש צינון מלא.

עוגה על השולחן

מכינים את הציפוי: 

  1. מעבירים את הסוכר לסיר קטן, ומחממים תוך כדי בחישה עד שהוא נמס והופך לקרמל זהוב.
  2. מנמיכים את האש.
  3. מחממים מעט במיקרוגל את השמנת המתוקה, ויוצקים אותה בזילוף עדין אל תוך הקרמל.
  4. בוחשים על אש נמוכה, עד שהתערובת הופכת לאחידה. (בתחילה יש בועות חזקות, ומדי פעם תחושו בגושים של קרמל, אך עם קצת סבלנות ותוך כדי בחישה הם ייעלמו.)
  5. מכבים את האש.
    שמים ציפוי על העוגה
  6. מוסיפים את האגוזים ואת החמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
  7. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, ויוצקים עליה את ציפוי הטופי אגוזים בעודו חם.
  8. מאחסנים בטמפרטורת החדר או שמקפיאים עד להגשה.

טיפ קטן - מומלץ להלביש על היד המערבבת, לכל אורך התהליך, כפפת אפייה, מכיוון שהחום שהתערובת מייצרת הוא חזק מאד.

עוגה וחתיכת עוגה

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.